
Een simpele chocolade cake waar je zeker en vast van gaat genieten. Ik nam een recept van Donna Hay als basis, maar deelde het om te beginnen al in 2 (omdat ik niet genoeg eitjes in huis had) en vergat toen ook nog eens de melk toe te voegen (oeps!). Maar dat kon de pret niet drukken: het taartje is heerlijk!

De binnenkant is nog heerlijk zacht en fudgy terwijl de bovenkant een krokant laagje heeft. Wij konden hier niet wachten en aten al een stukje toen de taart nog een beetje warm was … net een moeilleux’ke, heerlijk.
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 150 gram donkere chocolade
- 3 eitjes
- 110 gram suiker
- 40 gram bruine suiker
- 75 gram tarwebloem
- Snufje zout
Werkwijze
Verwarm je oven voor op 160°C. Beleg een springvorm van 18cm met bakpapier of smeer in met boter.
Smelt de boter met de chocolade in een pannetje. Zet even opzij om wat af te koelen.
Klop intussen je eitjes met de witte en bruine suiker heel luchtig, dit mag gerust 10 à 15 minuten kloppen.
Giet dan je boter/chocolade mengsel erbij, tot alles is opgenomen.
Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Giet alles in de klaargemaakte springvorm en bak de taart 40 minuten. Je prikker gaat er niet schoon uitkomen, aangezien de binnenkant nog een beetje fudgy is.
Smakelijk! :-)
Laat een reactie achter op Anoniem Reactie annuleren