Hapklare ijsjes in de vriezer zijn de droom van elke (huis)vrouw, zéker als die zelfgemaakt zijn. Hoe jammer ik het ook vind dat mijn ijs (nog) niet zelfgemaakt is, vind ik het erg leuk om te weten dat deze schatjes klaarliggen om op te smikkelen. Ik maakte ze met zelfgemaakte ijshoorntjes (dat receptje kan je op de blog terugvinden), maar dat kan uiteraard ook gewoon met koekjes uit de winkel.
Ik haalde mijn ijs iets te vroeg uit de vriezer (oeps) waardoor mijn idee om het ijs in de hoorntjes te spuiten met een spuitzak niet meer lukte. Ik schepte het er dan maar zo in, versierde het met chocolade en nootjes, draaide ze in bakpapier en popte ze zo in de vriezer.
Net zoals bij echte cornetto’s druppelde ik eerst wat chocolade in het puntje van het hoorntje (jummy). Dat ging heel wat handiger met een omgedraaide eierdoos (tip!). Ook handig om te gebruiken als je een hele hoop ijsjes moet uitscheppen en ze wil klaarzetten.
- (zelfgemaakte) ijshoorntjes
- Roomijs (kies je favoriet!)
- Donkere chocolade (of mell als je dat liever hebt)
- Nootjes, chocoladedruppels, snoepjes, … om te versieren
- Zet je hoorntjes in een omgekeerde eierdoos, smelt je chocolade en druppel een eetlepel chocolade in elk hoorntje. Spuit of schep het (zachte) ijs op, druppel er nog chocolade over en versier met nootjes, chocolade, …
- Draai de ijsjes in bakpapier en steek ze in een luchtdichte doos. Bewaar in de vriezer (uiteraard)!
Liefs, Karolien
Geef een reactie