Als je me zou vragen wat ik nu graag heb van zoetigheid, dan zeg ik iets in de aard van deze cake. Super simpel, lekker moist en kan gewoon bij elke gelegenheid. Je kan hem serveren met fruit, slagroom, lemon curd, chocolade, noem maar op! Heerlijk. Ik vond het receptje bij Nigella en heb hem alvast bij mijn standaard recepten gestoken. It’s a keeper!
Dit receptje is eigenlijk een ‘yoghurt pot cake’. Alle ingrediënten kan je technisch gezien afmeten met een potje yoghurt. Maar als je yoghurt gebruikt uit een fles is dat dus niet mogelijk ;-) Daarom, gewoon in grammen. Ik zie hem in de zomer al op tafel staan met slagroom en wat rood fruit, jum!
En oh ja: hij is super fluffy. Nomnomnom.
- 160 gram yoghurt
- 3 eitjes
- 250 gram suiker
- 150 ml zonnebloem olie
- 2 eetlepels vanille extract
- 175 gram zelfrijzende bloem
- 75 gram maiszetmeel (type Maizena)
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde, plattere springvorm met een gat in het midden in met zonnebloemolie.
- Scheid de eigelen van de eiwitten en klop de eiwitten tot schuim.
- Voeg de yoghurt bij de eigelen, samen met de suiker en klop op. Doe hier voorzichtig de olie bij en het vanille extract. Voeg dan de bloem en maizena toe in delen. Als laatste schep je het opgeklopte eiwit onder het beslag. Giet je beslag in de vorm en bak de cake +/- 30 minuten op 180°C, of tot een prikker er schoon uitkomt.
Liefs, Karolien
Geef een reactie