Ongetwijfeld één van mijn favoriete drankjes in de herfst en winter: warme appelsap met kruiden en fruit. Op onze trouw serveerde we deze lekkernij naast Gluhwein als alcoholvrij alternatief en van het moment dat het buiten koud wordt staat er steevast appelsap in de koelkast.
Voor dit drankje gebruik je best troebel appelsap of een (bijna) verse appelsap. Daarmee bedoel ik: geen geconcentreerde variant van Minute Maid of zo.
Meteen een beetje gebruik gemaakt van de gelegenheid om de laatste restanten van de trouwbloemetjes vast te leggen :-)
Serveer het na een heerlijke herfstwandeling om lekker terug op te warmen of als een apart aperitief!
- Appelsap (best geen geconcentreerde, beter een troebele)
- Schijfje appelsien
- Kruidnagel
- Kaneelstokje
- Verwarm de appelsap in een steelpannetje tot heerlijk warm, je kan hier ook al wat kruiden in mee verwarmen voor een nog sterkere smaak.
- Verdeel een schijfje appelsien met een paar kruidnagels ingeprikt en een kaneelstokje over de glazen. Schenk hier de warme appelsap over. Serveer direct.
Liefs, Karolien
Geef een reactie