Isn’t she pretty? Omdat ik zo’n grote fan ben van de red velvet cake, wou ik de white velvet cake ook wel eens proberen. Een heerlijke zachte en ‘moist’ cake die heerlijk smaakt bij een vers kopje thee (of bij een high tea!).
Versier hem met verse bloemetjes, snoepjes of andere girly versiering voor de ultieme ‘high tea taart’.
White velvet cake
Ingredients
- CAKE
- 350 gram zelfrijzende bloem
- ½ tl baking soda
- 1 teaspoon salt
- 300 gram suiker
- 240 ml zonnebloemolie
- 1 el vanille extract
- 3 eitjes
- 350 ml volle melk + scheutje azijn (of botermelk)
- FROSTING
- 500 gram mascarpone
- 250 gram room
- 250 gram bloemsuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet 2 springvormen in van 18cm.
- Meng de eitjes, vanille extract, olie en suiker in een kom tot het lichter kleurt. Meng de droge ingrediënten in een andere kom en schep deze lepel per lepel onder het natte mengsel, in afwisseling met de melk (lepeltje bloem, lepeltje melk, ... tot alles op is). Verdeel het deeg over de 2 vormen en bak de cake +/- 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen.
- Voor de frosting meng je alle ingrediënten tot je een stevige frosting hebt. Als de cake volledig is afgekoeld snijd je de cakes in 2 en smeer je er frosting tussen en langs de zijkanten. Laat opstijven in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie