De combinatie tussen citroen en maanzaad is ongetwijfeld een match made in heaven. Ik maakte al scones met die combinatie en de chia wafeltjes hebben er ook wel wat weg van. En ik denk zo heel stiekem, dat er nog wel dingen gaan voorbij komen met die combinatie. Alvast mijn excuses als je daar niet van houdt :)
Deze keer geen grote wafels, wel kleintjes die pérfect zijn voor bij de koffie. Of om er gewoon 7 van te eten om dat ze zo verdomd klein zijn, haha. Helemaal lekker maken? Serveer ze met een glazuur van vers citroensap en bloemsuiker.
- 3 eetlepels boter
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 ei
- 1 el vanille extract
- 100ml volle melk
- Snufje zout
- 1 el bakpoeder
- 50 gram suiker
- 135 gram bloem
- 1 el maanzaad
- Smelt de boter, meng deze met het citroensap en de gember.
- Voeg het eitje toe, meng.
- Vervolgens de vanille en de melk.
- Klop er dan de suiker onder, de bloem, het bakpoeder en het zout.
- Als laatste voeg je de eetlepel maanzaad toe, meng goed.
- Verwarm je wafelijzertje en bak 1 eetlepel beslag per wafeltje. Dit zijn kleine wafeltjes, dus ze zijn zo klaar.
Liefs, Karolien
Boekje (Nest koken) – Bordje/vaas/doekje (Kringloop)
Geef een reactie