Toen vriendin H. deze wafeltjes de eerste keer voor me maakte was ik direct verkocht. Zo lekker! Zò lekker zelfs dat ik per direct het boek ben gaan kopen waar het recept instond. “Een nieuwe kijk op eten”, een schatje vol voedzame receptjes en prachtige foto’s. My kind of book!
Deze wafeltjes worden volgens het originele recept gemaakt met maanzaad, maar met chia zaad kan het ook perfect. Je kan ze eten als ontbijt met een lekkere klodder yoghurt, honing en fruit of als tussendoortje. Zeker eens proberen, je zal er geen spijt van krijgen …
Wafeltjes met chia zaad
Recept (lichtjes aangepast) uit het boek "Een nieuwe kijk op eten" van Anna Jones
Ingredients
- 200 gram havermeel
- 4 eetlepels kokosbloesemsuiker of lichtbruine suiker ("kinnekes" suiker)
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zeezout
- 2 eetlepels chia zaad
- 2 dl yoghurt (bij voorkeur volle biologische yoghurt)
- 1,5 dl melk (bij voorkeur volle biologische melk of een melkvervanger zoals amandelmelk)
- 3 eitjes
- zeste van 1 citroen
- ontgeurde kokosolie om in te vetten
Instructions
- Doe het havermeel, de suiker, het bakpoeder, het zout en het chia zaad in een kom en meng.
- In een andere kom meng je de yoghurt, melk, de eitjes en de citroenzeste.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een mooi geheel.
- Verwarm je wafelijzer en vet hem in met de ontgeurde kokosolie.
- Bakken maar!
- Tip: vet je wafelijzer bij elke wafel in met de olie, deze wafeltjes hebben de neiging om snel vast te plakken.
- Eet de wafeltjes warm of koud met een topping naar keuze.
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie