Oh jongens – wat is dit lekker! Ik weet dat je dat eigenlijk niet mag zeggen van je eigen eten, maar hier maak ik wel een uitzondering voor. En dit gebruik ik ook vaak: maar dit is perfect comfort food. Die garnalen on top zijn optioneel (wat kosten die jongens VEEL!) maar smaken er wel heerlijk bij. Ik moet me altijd heel sterk maken als ik naar de prijs kijk in de winkel, maar nu en dan mag het eens. Dus als ik dit vispannetje maak, ga ik er ook helemaal voor.
Manlief was geen fan van vispannetjes, maar nu wel. Hah!
Ik maak dit gerechtje altijd klaar met lookpuree en een gekookt eitje. Dat maakt het allemaal alleen nog maar beter. De puree maak ik met gepofte look uit de oven (op de Facebookpagina leg ik uit hoe je dat doet!). Mijn puree maak ik de laatste tijd trouwens in de Kitchenaid, hoe handig is dat?!
FOTO VAN DINER GSM
Zo ziet er dat dus uit als het klaar is! Maar omdat het nog steeds te donker is bij etenstijd, een foto van wat mindere kwaliteit. Maar dan hebben jullie toch weer een idee :-)
- Vispannetje
- +/- 650 gram vis (ik gebruik kabeljauw of allaska pollak en zalm uit de vriezer)
- Garnaaltjes (optie)
- Groentebouillon (om de vis in the pocheren)
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 400 ml visfond
- Geut melk
- Klein handje vol gemalen kaas
- peper en zout
- 1 theelepel mosterd
- Breng de bouillon aan de kook, snijd je vis in blokjes en pocheer de vis er kort in. Schep de vis er uit en laat uitlekken.
- Smelt dan de boter en maak er dan met de bloem een roux mee. Maak een bechamel met de visfond (je kan ook een beetje witte wijn toevoegen). Voeg de mosterd toe, een beetje kaas en de melk. Laat goed inkoken en kruid af met peper en zout. Verdeel je vis over je kommetjes of pannetjes en giet hier de bechamel over. Verdeel er de garnaaltjes over.
- Maak je puree zoals je normaal doet (ik voeg wat boter, een eitje, melk en peper en zout toe) en knijp er 1 gepofte bol look bij (of naar smaak). Nu kan je 2 dingen doen: of je verdeelt de puree over je vispannetje en zet het zo in de oven, of je serveert de puree apart. Aan jou de keuze! In elk geval zet je het pannetje zo'n 30 minuten in een oven van 185°C. Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie