Verse pasta maken is eigenlijk niet zo heel moeilijk, je hebt er niet veel voor nodig en met een beetje verbeelding kan je oneindig veel variaties maken. Ik maakte deze keer pasta met speltbloem en chiazaadjes in plaats van ei. Fascinerend vind ik die zaadjes, met een likje water worden ze jelly-achtig en kan je er eigenlijk heel veel kanten mee uit! En in dit geval maakten ze mijn pasta ook nog eens ongelofelijk mooi.
Ik gebruikte een tijd geleden ongeveer hetzelfde recept, maar dan met quinoa bloem. Dit was geen succes. De pasta was naar mijn smaak véél te bitter en was gewoon helemaal niet zoals hij zou moeten zijn. Maar, een ander soort bloem en wat zout resulteerde in een enorm smakelijke pasta.
- 260 gram (spelt)bloem
- 2 eetlepels chiazaad + 6 eetlepels warm water
- 2 theelepels olijfolie
- 120 ml warm water
- snuf zeezout
- Doe de chiazaadjes samen met de 6 eetlepels warm water in een kommetje en zet aan de kant.
- Stort je bloem samen met het zout op je werkblad en maak een kuiltje in het midden.
- In dit kuiltje doe je de olijfolie, je "jelly" chiazaadjes en alvast een klein beetje water. Begin rustig te kneden en doe er beetje bij beetje de rest van het water bij.
- Hoe langer je kneed, hoe meer het deeg zal 'samenkomen'.
- Heb je een mooi bolletje gevormd wat vrij elastisch aanvoelt, dan pak je dit in in plastiek folie. Laat het 20 minuutjes rusten.
- Begin daarna met uitrollen (heb je een pastamachine, dan kan je deze uiteraard gebruiken!).
- Rol met je deegrol je deeg uit tot een vrij dun geheel (anders is je pasta veel te dik) en snij het dan in de gewenste vorm.
- Leg je pasta op een zuivere theedoek met een beetje bloem. Gebruik je de pasta niet meteen? Strooi er nog wat bloem over en dek af met een andere theedoek.
- Kook de pasta ongeveer 3 minuten en giet af.
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie