Soms denk ik ‘Zeg Karolien, ga je nu weer een vanille cake online zetten?’ Jawel hoor, want deze is toch weer een beetje anders én het net weer wat extra. Deze keer in de vorm van een Griekse yoghurtsaus met fruit en merengue kruimel. Perfect als je een dessert op tafel moet zetten: je bakt de cake op voorhand en tovert er met het dessert nog een sausje bij. En kijk eens wat een mooi bordje je dan hebt!
Vanille cake met fris extraatje
Ingredients
- 190 gram zelfrijzende bloem
- 175 gram suiker
- Snufje zout
- 115 gram zachte boter
- 2 eitjes
- 120 ml volle melk
- 1 tl vanille extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Voeg hier de boter aan toe en meng. Meng er 1 voor 1 de eitjes onder. Dan beetje bij beetje de melk en als laatste het vanille extract.
- Verdeel het deeg in een met bakpapier belegde cake vorm (ik strooide nog wat grove suiker over het deeg heen voor een krokant laagje) en bak hem 45 minuten op 175°C.
- Laat de cake afkoelen.
- Voor het sausje meng je wat griekse yoghurt samen met vanille extract en een beetje bloemsuiker in een kommetje. Serveer het samen met de cake, rood fruit en verkruimelde merengue.
Liefs, Karolien
Geef een reactie