Als je de cake op tafel zet denk ik niet dat er iemand meteen opkijkt. Maar als je hem aansnijdt … wees maar zeker van yes. Deze simpele vanille cake heeft een hartje van goud (of in dit geval van roze) en is perfect voor Valentijn! Wederom iets wat al eeuwen op mijn bak bucket list stond, dus dat kan er ook weer af ;)
Mijn hartjes zijn wel wat naar boven gekropen tijdens het bakken, maar dat is niet zo heel erg. Volgende keer probeer ik wel nog eens een trucje uit door de hartjes in te vriezen voor het bakken (nu had ik ze in de koelkast gelegd), zo zijn ze zwaarder en blijven ze misschien wel beneden. Plus, de hartjes zijn al gebakken, dus het zou niet heel erg zijn.
Anyway, dit is ZO LEUK. Met pasen kan er een konijntje in en met kerst een boompje … zoveel ideeën! Het enige jammer is dat je vrij veel ‘afval’ hebt van de roze cake, maar dat kan gemakkelijk worden opgelost door er cake pops van te maken, de kruimels te gebruiken om een andere cake te versieren of ze natuurlijk gewoon op te snoepen ;)
- 360 ml olie
- 400 gram suiker
- 2tl vanille extract
- 6 eitjes
- 120 gram yoghurt
- 400 gram bloem
- 2tl bakpoeder
- snuf zout
- Roze kleurstof (gel)
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet een cakevorm in en leg er een bakpapiertje in.
- Klop de eitjes, suiker en olie tot het wat bleker ziet. Doe er dan het vanille extract en de yoghurt bij. Schep dan beetje bij beetje de bloem met bakpoeder en zout bij het mengsel tot een luchtig deeg.
- Verdeel het deeg in 2 en doe bij de ene helft wat roze kleurstof. Bak nu eerst de roze cake: doe het roze beslag in de cake vorm en bak deze cake +/- 40 minuten, tot de cake gaar is (of bijna gaar, je bakt hem toch 2x).
- Laat de roze cake dan afkoelen. Als hij is afgekoeld snijd je hem in dikke plakken en steek je met een uitsteker hartjes uit deze plakken.
- Vet de bakvorm terug in, giet er een laagje wit deeg in en zet dan de roze cake hartjes achtereen in het deeg, zodat ze een rijtje vormen. Giet dan het resterende deeg voorzichtig in het cake blik. Bak de cake +/- 45 minuten op 170°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Serveer - en verras je gasten :-)
Liefs, Karolien
Geef een reactie