... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Valentines day sugar cookies

12 februari 2016 by karolien Leave a Comment

cookiesDeze koekjes maak ik eigenlijk maar één keer per jaar en meestal ook maar in 1 vorm: hartjes! Just in time for valentines day. Het recept is voldoende voor een hele hoop koekjes, wat ervoor zorgt dat je heel veel kan uitdelen. Voorzie je vrienden, familie, (oud) collega’s, buren, … van deze vrolijke koekjes met een mooi valentijskaartje en iedereen is gelukkig!

Ik ontdekte het recept op één van mijn favoriete blogs ‘Cupcakes and Cashmere‘.

cookies2

Je kan deze koekjes uiteraard ook op een ander moment in het jaar maken en in een andere vorm, your choice! ;)

Valentines day sugar cookies
 
Save Print
Serves: 30
Ingredients
  • KOEKJES
  • 385 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 230 gram zachte boter
  • 1 eitje
  • 1 eetlepel melk
  • FROSTING
  • 515 gram bloemsuiker
  • 3 eetlepels merengue poeder
  • 10 eetlepels warm water
  • evt. kleurstof
Instructions
  1. KOEKJES
  2. Doe de boter en suiker in een kom en meng. Voeg de melk en het ei toe en meng goed. Doe er dan beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder en zout bij. Meng tot een mooi samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 2 en pak het in in plastiek folie. Leg minstens 2 uur in de koelkast (of een nachtje).
  4. Maak intussen je frosting en verwarm je oven voor op 190°C.
  5. Strooi wat poedersuiker op je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5cm dik. Steek de koekjes eruit en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de koekjes 7 minuten op 190°C of tot de randjes licht gebruind zijn.
  6. FROSTING
  7. Doe de bloemsuiker, merengue poeder en water in een kom en mix tot je een tandpasta achtige frosting hebt. Verdeel over verschillende kommetjes als je verschillende kleuren frosting wilt en doe er overal een druppeltje kleurstof bij. Meng goed.
  8. Je kan de frosting in spuitzakjes doen of de frosting met een paletmesje op de koekjes smeren. Laat de frosting uitharden voor je de koekjes verpakt.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Perfectly vanilla cupcakes
Pannenkoekentaart met honingglazuur en hokey pokey »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress