... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Triple chocolate cake

28 januari 2019 by karolien Leave a Comment

Ik geef toe, deze taart is niet op 1-2-3 klaar. Maar wat is ‘ie lekker! Een laag chocolade biscuit, een laag chocolademousse en dan nog een laagje chocolade ganache – that’s what dreams are made of.

Triple chocolate cake
 
Save Print
Recept aangepast van 'Oh sweet day!'. Ik maak de taart in een springvorm van 20 cm.
Ingredients
  • BISCUIT
  • 3 eitjes
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 tl vanille extract
  • 65 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • Snuf zout
  • CHOCOLADEMOUSSE
  • 200 gram donkere chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • 60 ml koffie
  • 3 eitjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 ml volle room
  • GANACHE
  • 100 gram donkere chocolade
  • 80 ml volle room
  • 1 eetlepel koffie
Instructions
  1. BISCUIT
  2. Verwarm de oven voor op 160°C.
  3. Klop de eitjes samen met de suiker, vanille extract en de olie in een kom tot het licht van kleur is. In een andere kom meng je de droge ingrediënten.
  4. Als de eitjes klaar zijn, schep je de droge ingrediënten eronder met een pannenlekker (niet mixen, zo blijft het deeg lekker luchtig). Giet het beslag dan in een springvorm met een bakpapier op de bodem en bak je de biscuit 25 minuten op 160°C.
  5. Laat de biscuit afkoelen.
  6. CHOCOLADEMOUSSE
  7. Doe de chocolade, boter en koffie in een kom en zet deze au bain marie (op een pannetje met water) op het vuur. Smelt de chocolade tot je een glad beslag hebt. Zet even aan de kant.
  8. Deel intussen je eitjes en mix de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Zet aan de kant.
  9. Mix de eigelen tot ze lichter kleuren en meng deze onder het chocolademengsel.
  10. Schep dan de eiwitten onder het chocoladebeslag met een pannenlekker (niet roeren, zo blijft het luchtig). Klop de room stijf en schep deze ook onder het mengsel.
  11. Snij de biscuit al eens los in de springvorm, maar laat hem zitten. Schep de chocomousse op de biscuit en zet deze voor minstens een paar uur in de koelkast (ik zette hem een nachtje koud).
  12. GANACHE
  13. Doe de room met de koffie in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Snijd je chocolade in stukjes en doe in een kommetje. Giet de room hierover en laat even staan. Meng dan goed door tot een gladde saus en giet over de stijf geworden chocomousse. Versier naar hartenlust en laat dan nog minstens 10 minuten opstijven in de koelkast.
  14. Snijd voor het serveren voorzichtig met een mes langs de rand van de springvorm en maak hem dan los. Smakelijk!
3.5.3251

Liefs, Karolien 

 

Filed Under: recepten, sweets

« Pindakaaskoekjes
Salted caramel pot de Crème »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress