Deze taart ziet er echt stukken minder mooi uit dan ik in mijn hoofd had, maar lekker is ‘ie wel. Een ‘triple berry pie’ is iets wat ik al zo vaak ben tegengekomen op Pinterest dat ik even heb moeten controleren of ik dit receptje al niet ooit had gemaakt voor de blog. Toch niet!
Ik had hem trouwens heel ‘perfect Amerikaans’ in mijn hoofd, maar het was gewoon té warm in de keuken toen ik deze taart maakte dat mijn deeg zijn eigen leven leidde. Dus geen strakke lijnen op de taart en al zeker niet mooi geschikt. Maar hé, het leven is ook niet altijd even mooi, toch? Zo lang hij maar smaakt ;-)
Als je hem wil aansnijden kan je eigenlijk best een tijdje wachten tot de taart helemaal is afgekoeld in de koelkast. Ik deed dat niet en liet hem gewoon een uurtje op kamertemperatuur afkoelen, waardoor ik een niet zo’n mooi stuk kreeg (om het nog zacht uit te drukken ;-)
- DEEG
- 300 gram bloem
- 200 gram koude boter
- 50 gram bloemsuiker
- 25 gram suiker
- 1 ei
- Vanille extract
- Snufje zout
- VULLING
- 550 gram rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, ...)
- sap van ½ citroen
- 150 gram suiker
- 30 gram maismeel (Maizena)
- AFWERKING
- beetje melk en suiker
- Meng voor je deeg alle ingrediënten en leg ze een paar uur (of een nacht) in de koelkast.
- Rol je deeg dan uit en beleg je (beboterde) taartvorm ermee. Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng je suiker en maizena in een kom en strooi 1 theelepel van dit mengsel over de bodem van de taart.
- Maak je rood fruit zuiver en snijd in even grote stukken. Meng de rest van het suikermengsel hier onder, samen met het citroensap. Giet dit mengsel dan in de taartvorm.
- Gebruik de restjes van je deeg om latjes te maken op de taart. Bestrijk de latjes met een beetje melk en strooi hier een paar lepeltjes suiker over (dit geeft een krokant laagje).
- Pak de zijkanten van de taart losjes in met aluminium folie en bak de taart 20 minuten op 180°C. Na 20 minuten haal je de folie weg en bak je hem nog eens 30 minuten.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op kamertemperatuur en dan verder in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie