... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Tiramisu (+ een tafel vol desserts!)

9 mei 2016 by karolien Leave a Comment

4Een tijdje geleden vierde ik mijn 25ste verjaardag met een kast vol lekkers. Er stond weer héél wat op, o.a. ook een lekkere tiramisu. En dàt receptje deel ik vandaag met jullie!

2

3Ik had tot voor kort eigenlijk nog nooit tiramisu gemaakt. Ik maak ten eerste niet graag desserts waar koekjes uit een pak worden gebruikt (met uitzondering van een cheesecakebodem na) en drank in desserts vind ik ook maar niks. Begrijp me niet verkeerd, een lekkere tiramisu kan enorm smaken (ook al is die dan met drank en rauwe eigelen gemaakt) maar als we dat kunnen vermijden en hem nòg beter kunnen maken, dan doen we dat hé.

Na wat opzoekwerk en uitgeprobeer kwam ik op deze heerlijke (en luchtige!) tiramisu uit. Met zelfgemaakte boudoirkoekjes, zonder rauwe eieren en zonder drank!

1

Wat er nog allemaal op tafel stond? Kijk eens even mee …

– Pannenkoekentaart
– Cheesecake
– Madeleines
– Flapjes
– Macarons (receptje volgt!)
– Frambozenwater (gewoon framboosjes uit de vriezer met water, heerlijk!)

Vorig jaar deelde ik trouwens wat tips voor zo’n ‘sweet table’, hier kan je dat artikeltje terugvinden.

5

De tiramisu maakte ik trouwens met zelfgemaakte boudoirkoekjes (recept hier) en koud gebrouwen koffie (receptje hier).

Tiramisu (+ een tafel vol desserts!)
 
Save Print
Deze tiramisu is wat meer werk dan een 'normale'. Houd er rekening mee dat alles goed moet afkoelen en dat hij het lekkerste is als hij minstens een dag oud is. Heb je liever wel drank in de tiramisu? Vervang de 60ml koude koffie door een koffielikeur.
Ingredients
  • 4 eigelen
  • 50 gram suiker
  • 60 ml koude koffie
  • 230 gram mascarpone
  • 240 ml room
  • Koude koffie voor de koekjes
  • 200 ml room, bloemsuiker + chocolate schaafsel om af te werken
Instructions
  1. Begin met het maken van je koekjes als je ze zelf maakt. Laat goed afkoelen.
  2. Doe dan de eigelen samen met de suiker in een mengkom. Klop goed door tot de suiker is opgelost en het geheel al wat fluffy begint te worden (ongeveer 2 minuten). Zet een pannetje met water op het vuur en zet dan de mengkom op dit pannetje. Je gaat nu het geheel au bain marie kloppen. Giet nu beetje bij beetje de koffie bij het geheel. Blijf goed kloppen terwijl het geheel opwarmt en gaart. Na ongeveer 10 minuutjes is je geheel fluffy en gaar, als je wat beslag van de klopper laat vallen zal er een 'sliertje' zijn. Giet het beslag dan in een koude kom en laat het goed afkoelen.
  3. Doe dan de mascarpone en de 240 ml room in een kom en klop stijf.
  4. Als je beslag is afgekoeld kan je deze room mengeling erbij doen, meng het onder elkaar met een pannenlekker.
  5. Nu kan je beginnen met het samenstellen: zet een kommetje (koude) koffie klaar, je koekjes en je beslag. Sop de koekjes (kort!) in de koffie en leg ze in een kom, smeer er dan een paar lepels beslag over en herhaal tot alles op is. Dek af en zet in de koelkast tot je hem serveert.
  6. Vlak voor het serveren klop je de room met een paar eetlepels poedersuiker tot slagroom en smeer je deze uit over de tiramisu (kan je ook met een spuitzak doen voor een leuk effect!), strooi er wat chocoladeschaafsel of cacao poeder over en serveer!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: feest, recepten, sweets

« Zelfgemaakte confituurdoekjes
Peperkoek »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress