Heel klassiek deze cake, op het eerste zicht niets speciaals aan (moet ook altijd niet), maar lekker is ‘ie wel. Dit klassiek cakeje is gemaakt met gecondenseerde melk (wat je ook zelf kan maken) en verder wat klassieke ingrediënten. Hij is lekker vochtig en doet me wat denken aan de ‘theekoek’ die moeke vroeger maakte (nota aan mezelf: vraag dat receptje eens!). Neem jezelf een plakje bij een kopje thee of koffie en je me-time kan beginnen!
Theekransjesthee
Serves: 1 cake
Ingredients
- 180 gram bloem
- Snufje zout
- 1 volle theelepel bakpoeder
- 230 gram zachte boter
- 115 gram suiker
- 3 eitjes
- 250 gram gecondenseerde melk
- 1 theelepel vanille extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Doe de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Meng en zet apart.
- Doe de zachte boter in een kom, klop al eens door. Meng hier de suiker onder, klop goed door.
- Doe er dan één voor één de eitjes bij. Het ene eitje moet volledig 'opgenomen' zijn tot je het ander erbij doet.
- Doe er dan de gecondenseerde melk en het vanille extract bij.
- Nu doe je het bloemmengsel er in een paar delen bij tot je een glad beslag hebt.
- Beleg een cakevorm met wat bakpapier, stort het deeg er in en strijk een beetje plat.
- Bak de cake 60-65 minuten op 165°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
Liefs, Karolien
Tafeldoek + afkoelrooster (Kringloop)
Geef een reactie