Dit recept stond al immens lang op mijn to do lijstje en op een regenachtige namiddag besloot ik dat het tijd was – tijd voor zebracake! Deze cake lijkt aan de buitenkant niet erg speciaal, maar als je hem aansnijdt krijgt ‘ie iedereen stil. En weet je wat er nog leuker is dan die strepen? Dit is een ongelofelijk gemakkelijk recept. Bake to impress!
Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden raad ik jullie aan om dit filmpje te bekijken voor je er aan begint. Dan zie je precies hoe gemakkelijk het is! Zij doet het met 2 spuitzakken, ik deed het gewoon met een ijsschep in elk deegje. Wat je zelf gemakkelijk vindt!
- 295 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 4 eitjes
- 240 gram neutrale olie (ik gebruik zonnebloemolie)
- 300 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 240 ml yoghurt of volle melk
- 3 eetlepels cacao poeder
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de olie, de eitjes, de suiker en het vanille extract in een kom en klop tot het licht van kleur ziet.
- Meng het zout met de bloem en het bakpoeder en zet opzij. Meet je melk/yoghurt af en zet klaar.
- Meng nu om en om een lepel van het bloemmengsel en dan een lepel melk/yoghurt bij het lichtgeklopte mengsel. Dit tot het allemaal een mooi glad geheel is.
- Verdeel het deeg dan in 2 kommen en meng 3 eetlepels cacao poeder onder 1 mengsel.
- Vet een springvorm van 22cm in en bekleed met bakpapier.
- Nu komt het leuke deel: doe een lepel 'wit' deeg in de springvorm en daar in doe je een lepel donker deeg. Kijk het filmpje van hierboven even voor meer duidelijkheid :)
- Bak de cake nu 45 minuten (of tot een prikker er schoon uitkomt).
Liefs, Karolien
Geef een reactie