Jongens, dit was LEKKER. Een ideaal zomergerechtje deze boterham. En wat voor een boterham …
Dikke snede vers brood, een dikke laag grove humus en kleurrijke gegrilde groenten. Afwerken met een beetje walnootolie, kerstomaatjes en pistache nootjes. Het water komt me zo terug in de mond!
Ik maakte de boterham met overschotten van het overschottendiner (lees dat maar eens 5x achter elkaar). Dit diner werd georganiseerd door Marta Hasselt en ik kreeg de eer om het diner te verzorgen op de editie van juni! Het was een heerlijke en gezellige avond vol lieve mensen en eerlijke, lokale producten.
Die eerlijke lokale producten bleken wel gigantisch groot te zijn (hallo grootste courgette ooit) waardoor ik wat overschotjes had. Geen nood, daar maken we gewoon wat lekkers mee! Ik grilde alle groentes in de oven (courgette, paprika en wat paddestoelen) met walnotenolie en goed wat peper en zout. Ik vond nog wat kikkererwten in de kast en maakte er humus mee en kocht een lekker vers wit brood (Zweeds brood of boerenbrood heet dat meestal).
Als ik nu aan vriendlief vraag “Wat wil je eten?” komt er tegenwoordig wel meerdere keren ‘die lekkere boterham’ uit zijn mond. Missie geslaagd denk ik dan ;-)
- Groenten om te grillen (courgette, paprika, paddestoelen, aubergine, rode ui, venkel, ... wat je wil!)
- Voor de humus:
- * kikkererwten (ik gebruik er uit een pot)
- * tahini
- * olie (olijfolie, walnotenolie, ..)
- * kruiden (peper, zout, curry, paprika, ...)
- Brood (ik gebruikte een wit Zweeds brood)
- Walnotenolie, kerstomaatjes en pistache nootjes om af te werken
- Snijd al je groenten in plakjes en gril ze met walnotenolie en kruid met peper en zout (ik deed dit in de oven, maar het kan bijvoorbeeld ook in een grillpan of op de barbecue)
- Voor de humus laat ik de kikkererwten uitlekken en doe ik ze dan in de blender samen met een lepel tahini (dit kan je nog extra toevoegen als je wil). Voeg dan beetje bij beetje wat olie toe tot je een mooie humus hebt. Ik maak hem niet té glad, is wel lekker als er wat textuur in zit. Kruid goed af met peper, zout, curry en paprika poeder.
- Snijd dikke sneden brood af en gril ze kort (dit deed ik in een grillpan) met een beetje boter of olie
- Smeer er dan een dikke laag humus op, verdeel er lekker veel gegrilde groenten over, snijd wat verse kerstomaatjes en verdeel deze erover en werk het geheel af met wat walnotenolie en gehakte pistachenootjes.
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie