Ik houd echt enorm van bakken en koken. Van uitgebreide recepten uit proberen met ellenlange ingrediëntenlijsten, 47 stappen en andere dingen die de meeste net enorm ellendig vinden. Voor dié mensen heb ik vandaag een perfect receptje. Nee, je gaat zelfs geen uitvlucht kunnen verzinnen om dit taartje niet te maken – het is poepsimpel. Tegen mijn principes in gebruikte ik kruimeldeeg uit een pakje en verder maar 4 ingrediënten, maar dat resulteerde wel in een héérlijk taartje dat echt iedereen op tafel kan toveren.
Nog leuker aan dit taartje? Je kan ‘em zo serveren, zonder topping, met vers fruit, met gekonfijte citroentjes, met wat bloemsuiker, met slagroom, … wat je maar wilt! Waar je wel aan moet denken? De vulling moet een nacht opstijven in de koelkast, maak de taart dus een dag op voorhand.
- 1 rol kruimeldeeg
- 250 gram mascarpone
- 200 gram witte chocolade
- 150 gram volle (slag)room
- 1 eetlepel vanille extract
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Rol je deeg uit in een taartvorm, beleg met bakpapier en strooi er baklinzen in. Bak de bodem blind, 15 minuten op 180°C. Haal de linzen er dan uit, prik een paar keer in de bodem met een vork en bak de bodem dan nog eens zonder vulling, 5 tot 10 minuten (tot mooi goud gebakken) op 180°C. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
- Voor de vulling doe je de mascarpone samen met de room en het vanille extract in een kom, klop stijf. Smelt de witte chocolade en giet deze beetje bij beetje bij het mengsel. Klop tot een mooi geheel.
- Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem, strijk glad en laat opstijven in de koelkast, een paar uur of een hele nacht.
Liefs, Karolien
Geef een reactie