... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Taartje met witte chocolade en mascarpone

18 november 2016 by karolien Leave a Comment

wittechocolade

Ik houd echt enorm van bakken en koken. Van uitgebreide recepten uit proberen met ellenlange ingrediëntenlijsten, 47 stappen en andere dingen die de meeste net enorm ellendig vinden. Voor dié mensen heb ik vandaag een perfect receptje. Nee, je gaat zelfs geen uitvlucht kunnen verzinnen om dit taartje niet te maken – het is poepsimpel. Tegen mijn principes in gebruikte ik kruimeldeeg uit een pakje en verder maar 4 ingrediënten, maar dat resulteerde wel in een héérlijk taartje dat echt iedereen op tafel kan toveren.

wittechocolade2

Nog leuker aan dit taartje? Je kan ‘em zo serveren, zonder topping, met vers fruit, met gekonfijte citroentjes, met wat bloemsuiker, met slagroom, … wat je maar wilt! Waar je wel aan moet denken? De vulling moet een nacht opstijven in de koelkast, maak de taart dus een dag op voorhand.

Taartje met witte chocolade en mascarpone
 
Save Print
Ingredients
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram witte chocolade
  • 150 gram volle (slag)room
  • 1 eetlepel vanille extract
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Rol je deeg uit in een taartvorm, beleg met bakpapier en strooi er baklinzen in. Bak de bodem blind, 15 minuten op 180°C. Haal de linzen er dan uit, prik een paar keer in de bodem met een vork en bak de bodem dan nog eens zonder vulling, 5 tot 10 minuten (tot mooi goud gebakken) op 180°C. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Voor de vulling doe je de mascarpone samen met de room en het vanille extract in een kom, klop stijf. Smelt de witte chocolade en giet deze beetje bij beetje bij het mengsel. Klop tot een mooi geheel.
  4. Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem, strijk glad en laat opstijven in de koelkast, een paar uur of een hele nacht.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Appelflapjes
Pink Porridge »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress