Ik wou al lang eens een taartje maken in een gietijzeren pan. Ik weet niet waarom, maar het straalt zoiets gezellig uit, niet? Ik maakte een kruidige cake met fruit en dat was een succes. Beetje speciaal met de kardemom, dus als je dat niet graag hebt kan je dat er uit laten. Serveer met een lepeltje verse slagroom voor een extra groot feest op je bord.
Taartje met peer, pruim, kardemom en speculaaskruiden
Ingredients
- 180ml zonnebloemolie
- 200 gram suiker
- 3 eitjes
- 1 tl vanille extract
- 60 gram yoghurt
- 200 gram zelfrijzende bloem
- snufje zout
- 1 tl speculaas kruiden
- ½ tl gemalen kardemom
- 1 peer
- 1 pruim
- topping: 1 tl amandelschilfers, 1 tl speculaaskruiden, 1 tl bruine suiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de olie met de suiker en de eitjes. Voeg de yoghurt, bloem, zout en kruiden toe.
- Stort het deeg in een bakvorm (ik gebruikte een gietijzeren pan met een stuk bakpapier in) en schik er fijngesneden peer en pruim op. Strooi het topping mengsel over het deeg en bak de cake 30 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
Liefs, Karolien
Geef een reactie