Stel: je maakt appeltaart en hebt een stukje deeg over. Stel dan nog eens dat je mascarpone maakt en niet meteen weet wat je ermee moet. Awel, dan maak je daar toch taart mee zeker? Een simpel taartje met een (al zeg ik het zelf) goddelijke mascarpone crème. Jum-my.
Taartje met mascarpone crème en bosbessen
Ingredients
- 1 taartdeeg (gebruik eentje kant-en-klaar, een overschotje van de appeltaart of je eigen favoriet)
- 250 mascarpone
- 250 ml volle room
- 50 gr bloemsuiker
- Bosbessen (of een ander soort fruit) en wat bresiliennenootjes om af te werken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg in een bakvorm. Leg er een bakpapier in en verdeel bakbonen over het papier. Bak de taart blind, 10 minuten op 180°C. Haal de bakbonen er dan uit, prik gaatjes in het deeg en bak het deeg nog eens 10 minuten zonder inhoud.
- Laat afkoelen.
- Voor de vulling klop je alles samen tot een stevig geheel. Verdeel over de taart en versier met fruit en nootjes.
Liefs, Karolien
Geef een reactie