Denken jullie ook zo vaak “wat moet ik nu met dit overschotje pudding?”. Nee? Ik ook niet. Ik hou van pudding. Dàt en het feit dat ik nog eens een super simpel taartje wou maken, inspireerde mij om dit pudding vlaatje op tafel te toveren. In de zomer kan je het versieren met vers rood fruit, nu zou je het kunnen opvrolijken met pruimen en vijgen, of -zoals ik vandaag heb gedaan- gewoon met wat slagroom, geroosterde amandelen en wat versiering. Is ook eens leuk!
Ik durf het recept eigenlijk bijna niet te delen, ik gebruik pudding uit een doos en taartbodem uit een rol. Foei Karolien, foei. Maar -net zoals bij mijn witte chocolade taartje- begrijp ik dat er mensen zijn die niet heel graag bakken en toch graag iets lekkers bij de koffie serveren. En daarvoor zijn deze taartjes perfect!
Ik maakte de vulling niet té zoet, door geen suiker in de slagroom te doen die door de pudding gaat. Heb je het liever wat zoeter? Meng er dan 2 eetlepels bloemsuiker door, of strooi wat bloemsuiker over het eindresultaat.
- 1 rol kruimeldeeg
- 300 gram klaargemaakte pudding (ik maakte het met pudding poeder en volle melk)
- 200 gram opgeklopte room
- 1 theelepel vanille extract
- Voor de afwerking: slagroom, geroosterde amandelschilfers, fruit, ... wat je wil!
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol je deeg uit in een taartvorm en bak hem blind (met een bakpapier en baklinzen) voor 15 minuten op 180°C. Haal de linzen eruit, prik een paar keer met een vork in het deeg en bak hem dan zonder vulling nog eens 5 tot 10 minuten.
- Maak intussen je pudding, laat hem afkoelen en meng hem dan met de opgeklopte room (wil je het wat zoeter, voeg dan wat poeder suiker toe). Laat de vorm afkoelen en giet het pudding mengsel dan in de vorm. Laat de taart opstijven in de koelkast (ik liet hem een nacht staan).
- Werk de taart af met wat slagroom, geroosterde amandelen en ander lekkers.
Liefs, Karolien
Geef een reactie