Suikerwafels stonden al eeeeeuuuuuwen op mijn lijstje. Vorige week vond ik het wel welletjes geweest (2017 is nu al goed voor mijn to bake list!) en begon ik er aan. Mijn eerste poging? Grandioos mislukt. Jakkes, echt niet lekker. Kruimelig, te hard, .. alles wat een suikerwafel niĆ©t moest zijn. Maar poging 2? Die was top! De foto’s daarentegen … een heel stuk minder. Het was natuurlijk ook al laat toen deze schatjes uit het wafelijzer kwamen, dus buiten deze ene foto zal jullie verbeelding de rest moeten doen ;)
Ze zijn natuurlijk het lekkerste als ze net nog een beetje warm zijn, maar zelfs 2 dagen erna smaakte ze nog heerlijk. Dit receptje is goed voor ongeveer 10 wafels.
- 175 gram bloem
- 25 gram vanille suiker
- 1 eetlepel melk
- 80 ml lauw water
- 1 eetlepel droge gist
- 2 eierdooiers
- 70 gram zachte boter
- Snufje zout
- 100 gram parelsuiker
- Doe de bloem, vanillesuiker, droge gist, zout en eierdooiers in een kom. Meng al eens goed. Doe er dan de boter in blokjes bij en vervolgens de melk en het water. Als alles een mooi balletje vormt kneed je er de parelsuiker onder.
- Verdeel je deeg in bolletjes van ongeveer 50 gram. Leg ze op een bakplaat.
- Laat het deeg ongeveer een uurtje rijzen op een warm plekje.
- Verwarm je wafelijzer en bak de wafeltjes goudbruin.
Liefs, Karolien
Geef een reactie