... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Stroopwafels

29 februari 2016 by karolien Leave a Comment

stroopwafelHmmmmmm … niets lekkerder bij de koffie dan een stroopwafel van de Hema. Ik was er vroeger al grote fan van en nu zijn dié stroopwafels eigenlijk de enige voorverpakte koekjes die hier nog binnenkomen. Tijd om het zelf eens uit te proberen dus …

stroopwafel2

Mijn eerste poging had een vulling van Luikse stroop en bruine suiker, ook lekker, maar helemaal niet wat ik voor ogen had. In de wafels van de Hema proefde ik karamel, honing, kaneel, … dus probeerde ik zelf eens iets uit. Zie hier het resultaat! Ze ruiken alvast hetzelfde en de smaak? Bijna hetzelfde. Biiijjna ;)

stroopwafel3

Ik maakte deze wafeltjes met een wafelijzertje dat bedoeld is voor ijshoorntjes te maken. Dit (mooi roze!) ijzertje kocht ik bij Kruidvat voor een paar euro’tjes. Er zijn ook heel wat wafelijzers waar je een opzetstuk kan kopen met kleine ‘vakjes’, dat kan dus ook!

Stroopwafels
 
Save Print
Serves: 14 stroopwafels
Ingredients
  • DEEG
  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 11 gram droge gist (1 zakje)
  • 60 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • Snuf kaneel
  • Snufje zout
  • VULLING
  • 200 gram karamel fudge
  • 75 gram honing
  • 35 gram boter
  • 100 gram lichtbruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
Instructions
  1. Smelt de boter en verwarm de melk tot lauw warm.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng alvast eens. Meng er dan het eitje door. Giet er de melk bij en de licht afgekoelde gesmolten boter.
  3. Laat het deegje 45 minuten rijzen.
  4. Verdeel het deeg dan in 14 gelijke stukken en rol het in bolletjes.
  5. Verwarm je wafelijzertje alvast op.
  6. Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat het zachtjes smelten tot het een mooi geheel is en de suiker is gesmolten.
  7. Begin je wafeltjes te bakken. Leg een balletje deeg tussen je ijzertje en druk het zo plat als je kan. Laat het bakken tot er geen stoom meer vrijkomt of de koekjes goudbruin zijn.
  8. Haal het wafeltje dan voorzichtig tussen het ijzertje uit en snijd het doormidden (voorzichtig, het is heet!). Smeer dan een lepel vulling ertussen en leg de andere kant er weer tegen.
  9. Steek de stroopwafel dan met een ronde koekjesvorm uit zodat je een mooie ronde koek hebt. De overschot stukjes kan je bewaren om in een cake te verwerken/opsnoepen/weggooien.
  10. Bewaar de stroopwafels in een koekjestrommel of in een zakje.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Healthy banana bread donuts! #instagramfood
Magic custard cake »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress