De aardbeienreceptjes blijven komen … ;-)
Maar wat zijn deze cakejes lekker! Friszoet, heerlijk kruimelig en toch moist. Een echt zomer dessertje. Ze kunnen mee met de picknick, aan het einde van een barbecue of bij een zondagnamiddag koffie pauze (of op een dinsdag, het mag allemaal!).
Strawberry friands
Receptje aangepast van 'Pomegranate days'. Goed voor zo'n 20 cakejes
Ingredients
- 185 gram boter
- 6 eiwitten
- 370 gram bloemsuiker
- 130 gram tarwebloem
- 315 gram amandelmeel
- 20 aardbeitjes
- Bloemsuiker om af te werken
Instructions
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Vet je vormpjes in met boter (ik gebruikte een cupcakebakvorm) en zet even aan de kant.
- Smelt je boter in een pannetje.
- Klop intussen je eiwitten in een kom tot ze schuimen (ze moeten niet helemaal stijf zijn). Giet hier dan je gesmolten boter bij.
- Doe de bloemsuiker, bloem en amandelmeel in een kom en roer er door met een vork zodat er geen klontertjes meer inzitten. Schep dit in 4 delen onder het natte beslag met een pannenlekker. Probeer niet te roeren, maar eerder te 'scheppen', zo blijft je beslag mooi luchtig.
- Verdeel het deeg over de vormpjes. Snijd voor elk cakeje een aardbei in 4 en leg deze erbovenop.
- Bak de cakejes 20 minuten op 180°C. Laat ze even afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen op een taartrooster.
- Strooi er wat bloemsuiker over voor het serveren.
Liefs, Karolien
Geef een reactie