Ik vind pannenkoeken heerlijk. Als ontbijt, lunch of avondeten. Of tussendoortje … Je snapt me wel ;). Deze keer maakte ik pannenkoeken met volkoren speltmeel en krokant gebakken spek. Samen met een laagje appelstroop vormde het een héérlijk avondmaaltje. Zelfs vriendlief -die niet snapt dat pannenkoeken avondeten kunnen zijn- was overtuigd. Yes!
Uiteraard ook lekker zonder spek, met meer spek, met een andere melk, met ander meel, …
Speltpannenkoeken met spek
Serves: 9 pannenkoeken
Ingredients
- 250 gram volkoren speltmeel
- 500 ml volle biologische melk
- 2 eitjes
- snufje zout
- 18 lapjes ontbijtspek
- (ontgeurde) kokosolie om in te bakken
Instructions
- Bak eerst je ontbijtspek, doe hiervoor een heel klein beetje kokosolie in je pan om te voorkomen dat je spek aan de pan plakt. Je moet het spek niet helemaal doorbakken, deze bakt nog heel even mee in de pannenkoek.
- Maak ondertussen je pannenkoekenbeslag. Doe hiervoor het meel, de melk, de eitjes en het zout in een kom en meng met een klopper onder elkaar. Zet aan de kant.
- Als je spek gebakken is, leg je het op een stukje keukenrol. Ik nam ongeveer 2 plakjes spek per pannenkoek.
- Veeg je pan met een stukje keukenrol uit en begin aan het pannenkoeken bakken. Doe hiervoor wat kokosolie in de pan en ongeveer 1 soeplepel beslag.
- Leg de plakjes spek in het 'natte' beslag.
- Draai de pannenkoek om als de bovenkant 'droog' is.
- Laat nog even bakken en haal dan uit de pan.
- Herhaal tot je beslag op is!
- Serveer onmiddellijk met een laagje (appel) siroop.
Liefs, Karolien
Geef een reactie