... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Speltbrood

22 juni 2015 by karolien Leave a Comment

speltbrood2Dit brood maak ik bijna elke week: simpel, lekker en snel gemaakt. Aangezien ik bijna nooit brood eet en vriendlief een broodje op zijn eentje moet opsmikkelen, maak ik meestal 2 kleine broodjes. Deze kunnen zonder probleem de vriezer in, zo gaat er niets verloren.

speltbroodjes1

Van dit deeg kan je 1 groot brood maken of 2 kleine broodjes. Je kan ze in een broodbakvorm doen of gewoon opbollen en op de bakplaat bakken.

Speltbroodjes
 
Save Print
Serves: 1 groot of 2 kleinere broodjes
Ingredients
  • 400 gram volkoren speltmeel
  • 100 gram speltbloem (of een ander soort bloem, zoals (volkoren)tarwebloem)*
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 300 gram lauw water
  • 1 eetlepel honing
  • + extra's (optie): gemengde noten, zonnebloempitten, pompoen pitten, …
  • (* Je kan het recept ook met 500 gram volkoren speltmeel maken, dus zonder toevoeging van bloem, dan is het broodje vaster van structuur)
Instructions
  1. Meng het meel, de bloem, de gist, de honing en het water (in een kom, in de keukenmachine of op het keukenblad). Doe er tijdens het mengen het zout bij.
  2. Vormt het deeg een mooi geheel, dan kan je er nootjes of een andere toevoeging bij doen. Meng nog even door tot het een mooie bal vormt die niet plakt.
  3. Leg het deeg in een kom (met een beetje bloem of olie) en dek het af met een handdoek of een douchemuts (heel handig!).
  4. Laat het deeg een uurtje rijzen.
  5. Kneed het deeg dan nog eens kort door en vorm je broodjes op de bakplaat (1 groot of 2 kleinere bolletjes) of schik je deeg in een broodbakvorm. Strooi er een beetje bloem of meel over en dek af.
  6. Laat nog 30 minuten rijzen.
  7. Verwarm ondertussen je oven voor op 200°C.
  8. Snij je broodje(s) in aan de bovenkant (optie) en bak ze af voor 30 minuten in een oven van 200°C.
3.3.2998

Liefs, Karolien

Filed Under: brunch, lunch, ontbijt, recepten Tagged With: brood, spelt

« American pancakes
Freezer food »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress