Nu het buiten kouder wordt en de dagen donkerder zijn krijg ik zin om lekker kruidige dingen te maken. Aan mijn granola voeg ik heel wat extra kruiden toe, die kruidnootjes vind ik nu nog lekkerder en eigenlijk alles met chocolade kan smaken.
Zelf ben ik meer fan van die kruidnootjes (deze zijn zachter), maar vriendlief heeft liever harde koeken. Daarom haalde ik het receptje van mijn Moeke nog eens boven om deze lekkere speculaas te maken.
Speculaas
Ingredients
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 300 gram donkerbruine suiker
- 200 gram boter
- 1 theelepel baksoda
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eitjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, de soda en de kaneel in een kom en meng.
- Voeg hier de gesmolten boter aan toe.
- Doe er als laatste de eitjes (een voor een) bij en meng goed.
- Vorm je speculaasjes in de vorm die je wil (je kan een vormpje gebruiken of ze gewoon in bolletjes rollen en platdrukken).
- Bak de speculaas 15 minuutjes op 200°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie