Ik mag dit geen Spaghetti Carbonara noemen, ik weet het, maar het kind moet toch een naam hebben hé. Deze pasta maak ik als we zin hebben in comfort food. Het is romig, zout en het vult enorm. Perfect voor een koude avond als je gewoon zin hebt om een goed gevulde kom pasta uit te lepelen tijdens een filmpje. Heerlijk!
Deze pasta fotograferen was een ander verhaal, niet simpel. Zo lekker het is om te eten, zo lelijk is het om te fotograferen. Maar laat je niet misleiden door zijn uiterlijk, looks zeggen niets over zijn innerlijk ;). Dit is zo’n gerechtje wat je kan maken als je een slechte dag hebt, of iemand wil troosten die een slechte dag heeft. Deze pasta geeft knuffels, in je buik, of zo iets. Snap je? Gewoon heel lekker dus …
Oscar dacht dat hij iets ging krijgen … Oscar had pech ;)
- 250 gram spekjes (ik gebruikt gerookte)
- 1 sjalotje
- teentje look
- 200 ml room
- 2 eigelen
- 70 gram parmezaanse kaas
- Snuf peper
- 200 gram spaghetti (tarwe of spelt)
- Het sjalotje stoof je aan, samen met het teentje look in een beetje olijfolie/boter/ontgeurde kokosolie. Hier doe je de spekjes bij. Beetje roeren en bakken tot dat alles een mooi kleurtje heeft. Ondertussen zet je een potje gezouten water op voor de pasta. Deze kook je volgens de aanwijzingen van het pak.
- Als je spekjes mooi gebakken zijn, doe je er de room bij. Deze laat je even pruttelen zodat alle smaken in de room kunnen trekken (een paar minuutjes). Dan haal de de pot van het vuur. Hier meng je de eigelen door en vervolgens de geraspte parmezaanse kaas. Je krijgt nu een heel dik sausje. Proef hier eens van en beslis of er nog wat peper bij moet (ik doe altijd een draaitje van de molen).
- Als de pasta klaar is, giet je hem af en schep je hem onder de saus. En dat is het! Makkelijk hé. Nom nom nom …
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie