Ik zou liegen als ik zei dat ik deze koekjes niet om hun naam heb uitgekozen. Ik kwam ze al ontelbare keren tegen op Pinterest en vond het tijd om ze eens uit te proberen. Geen flauw idee waarom het Snickerdoodle heet, maar oh (!) wat klinkt dat leuk!
De koekjes zijn zoet, lekker fudgy vanbinnen en hebben een knapperig randje.
Snickerdoodles
Serves: 9 grote koeken
Ingredients
- 110 gram zachte boter
- 110 gram suiker
- 70 gram lichtbruine suiker
- 1 eitje
- 1 theelepel vanille extract
- 190 gram bloem
- ½ theelepel baking soda
- ¼ theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Om af te werken: 50 gram suiker en 2 theelepels kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de zachte boter en suiker(s) in een kom en meng tot het wat luchtiger is. Doe er dan het eitje en de vanille extract bij. Meng goed.
- Doe dan de bloem, baksoda, bakpoeder en zout bij. Meng tot er een mooi bolletje deeg is ontstaan.
- Rol dan 9 à 10 koeken uit het deeg en rol al deze bolletjes door het suiker/kaneel mengsel. Druk ze plat op een met bakpapier belegde bakplaat en bak de koeken 15 minuutjes.
- Laat ze afkoelen op een afkoelrekje.
Liefs, Karolien
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Thank you K. for the pictures! ;)
Geef een reactie