Als je nu denkt ‘shortbread? Wat is dat nu weer?’ Wel, eigenlijk zijn dat zandkoekjes. Maar dat klinkt zo leuk in het engels :-) Deze koekjes zijn heerlijk bij het aperitief of als zoute tegenhanger op een sweet table of high tea.
Terwijl ik ze aan het fotograferen was dacht ik ‘hoe leuk zijn deze voor met Kerst?!’ Lap, de eerste Kerst gedachten zijn er al. En het is nog maar augustus. Wees maar zeker dat ik in de komende dagen al Kerst recepten ga opzoeken op Pinterest ;-)
Shortbread met verse kruiden en parmezaan
Recept goed voor zo'n 20 koekjes
Ingredients
- 155 gram zelfrijzende bloem
- 40 gram Parmezaanse kaas (ik gebruikte de héél fijne in een zakje)
- De blaadjes van 1 takje verse rozemarijn voor in de koekjes
- Snuf zout
- Draai van de pepermolen
- 125 gram koude boter
- Extra verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, ...) voor op de koekjes
Instructions
- Meng alle droge ingrediënten in een kom of een keukenmachine. Voeg er de blokjes boter aan toe en meng dan tot een bolletje deeg. Verpak het deeg in een plastiek folie en leg voor minstens een uur in de koelkast (langer kan ook).
- Verwarm de oven dan voor op 175°C. Rol het deeg uit over een bebloemd werkblad en steek rondjes uit het deeg. Leg op een met bakpapier belegde bakplaat en versier de koekjes met blaadjes verse kruiden (die je er met een beetje water op kan 'plakken'). Bak de koekjes 10 minuten of tot de randen mooi goudbruin zijn.
Liefs, Karolien
Geef een reactie