... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Shepherd’s pie (of toch zoiets)

2 maart 2018 by karolien Leave a Comment

Een heerlijke ovenschotel, dit. De 2e keer dat ik het maakte, maar ik maakte hem deze keer nòg lekkerder (ahum, mag ik dat zeggen) door cheddar door de puree te doen. Oh ja, dit is comfort food at it’s best.

De ovenschotel kan je gemakkelijk op voorhand maken om hem dan ’s avonds een half uurtje in de oven te zetten (en lekker in de zetel te ploffen, euhm ik bedoel de eettafel).

Trek er met een vork wat ‘strepen’ in, hiervoor krijgt je puree een lekker bruin korstje in de oven. Zoals je hieronder kan zien (aangezien het buiten nog altijd vrij donker is bij etenstijd zijn de foto’s bijgevolg niet van hoge kwaliteit, maar dan hebben jullie toch een beeld ;-)

Happy met m’n ovenschoteltje :-)

Zoals je ziet: lekker smeuïg en een lichtbruin korstje. Jammie, krijg er alweer zin in!

Shepherd's pie (of toch zoiets)
 
Save Print
De reden waarom ik niet vaak lunch & diner gerechten post? Ik vergeet altijd op te schrijven wat ik gebruik en volg nooit helemaal een recept. Ik geef jullie dus een zo goed mogelijke indicatie van alles, maar vooral ook af op je eigen buikgevoel. Dat doe ik ook :-) En pas de hoeveelheden ook gewoon aan aan je eigen gezin! Ik gebruik dit recept als voorbeeld: https://www.jocooks.com/recipes/skillet-shepherds-pie/
Ingredients
  • VLEES/GROENTEN
  • Blokje boter
  • gesnipperd sjalotje
  • +/- 400 gram gehakt (ik gebruik kippengehakt)
  • Soepkommetje vol bevroren erwtjes en worteltjes
  • Een paar eetlepels mais
  • 200 ml rundsfond
  • Peper, zout, Worcestershire saus om af te kruiden
  • PUREE
  • 800 gram aardappelen
  • 1 eitje
  • scheutje room/melk
  • peper, zout
  • 2 schellekes cheddar kaas
Instructions
  1. Stoof de sjalot in de gesmolten boter, voeg het vlees toe en bak tot het goudbruin ziet. Voeg de groenten toe en bak even mee. Voeg dan de fond toe en kruid nog wat extra af. Laat even pruttelen tot alles gaar is. Kook intussen je aardappelen gaar. Maak er dan puree mee en snijd je cheddar in kleine stukjes. Voeg toe aan de puree. Als je pan niet in de oven mag, stort je het vlees/groentenmengsel in een ovenschotel en schik je hier de puree over. Bak 30 minuten in een oven van 180°C als je mengsel koud is (bijvoorbeeld als je hem voorbereid en 's avonds pas opwarmt) en anders gewoon tot je puree een mooi korstje heeft :-)
  2. smakelijk!
3.5.3208

Liefs, Karolien

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Filed Under: dinner, recepten

« Homemade vanille ice cream
Lavendel/honing cupcakes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress