Een heerlijke ovenschotel, dit. De 2e keer dat ik het maakte, maar ik maakte hem deze keer nòg lekkerder (ahum, mag ik dat zeggen) door cheddar door de puree te doen. Oh ja, dit is comfort food at it’s best.
De ovenschotel kan je gemakkelijk op voorhand maken om hem dan ’s avonds een half uurtje in de oven te zetten (en lekker in de zetel te ploffen, euhm ik bedoel de eettafel).
Trek er met een vork wat ‘strepen’ in, hiervoor krijgt je puree een lekker bruin korstje in de oven. Zoals je hieronder kan zien (aangezien het buiten nog altijd vrij donker is bij etenstijd zijn de foto’s bijgevolg niet van hoge kwaliteit, maar dan hebben jullie toch een beeld ;-)
Happy met m’n ovenschoteltje :-)
Zoals je ziet: lekker smeuïg en een lichtbruin korstje. Jammie, krijg er alweer zin in!
- VLEES/GROENTEN
- Blokje boter
- gesnipperd sjalotje
- +/- 400 gram gehakt (ik gebruik kippengehakt)
- Soepkommetje vol bevroren erwtjes en worteltjes
- Een paar eetlepels mais
- 200 ml rundsfond
- Peper, zout, Worcestershire saus om af te kruiden
- PUREE
- 800 gram aardappelen
- 1 eitje
- scheutje room/melk
- peper, zout
- 2 schellekes cheddar kaas
- Stoof de sjalot in de gesmolten boter, voeg het vlees toe en bak tot het goudbruin ziet. Voeg de groenten toe en bak even mee. Voeg dan de fond toe en kruid nog wat extra af. Laat even pruttelen tot alles gaar is. Kook intussen je aardappelen gaar. Maak er dan puree mee en snijd je cheddar in kleine stukjes. Voeg toe aan de puree. Als je pan niet in de oven mag, stort je het vlees/groentenmengsel in een ovenschotel en schik je hier de puree over. Bak 30 minuten in een oven van 180°C als je mengsel koud is (bijvoorbeeld als je hem voorbereid en 's avonds pas opwarmt) en anders gewoon tot je puree een mooi korstje heeft :-)
- smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie