... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Rijstevlaaikes

13 april 2015 by karolien Leave a Comment

rijsttaartjes2

Jam-mie. Wat zijn deze taartjes lekker! Zovele malen lekkerder dan de exemplaren van de bakker, lekker vanille-achtig en iedereen vindt ze heerlijk.

Ik gebruik hiervoor Jeroen Meus zijn recept voor 4 rijsttaartjes, al krijg ik er 7 taartjes uit. Ik weet niet wat meneer Meus anders doet, maar ik vind het niet erg. Hij gebruikt 1 rol bladerdeeg, dat kan voor 7 taartjes ook, al moet je tegen het einde aan een beetje creatief zijn met je deeg. Maar het is allemaal mogelijk ;).

Ik geef toe, je hebt er wat werk aan. Maar ze zijn het waard. Echt waar!

rijsttaartjes3

rijsttaartjes

Rijstevlaaikes
 
Save Print
Prep time
1 hour
Cook time
25 mins
Total time
1 hour 25 mins
 
Serves: 7 taartjes
Ingredients
  • 65 g dessertrijst
  • 90 g suiker
  • 22 g puddingpoeder (vanille)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 5 dl melk
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de dessertrijst, het vanille extract en ⅘ van de melk in een kookpotje, breng aan de kook op een matig vuurtje. Vergeet niet te roeren, anders kan de rijst gaan plakken.
  3. Als het goedje begint de bubbelen, zet je het vuur wat lager. Dit laat je verder koken tot ongeveer ¾ van de melk weg is gekookt. Je begint nu een dikker rijstpapje te krijgen, maar nog niet helemaal zo als het hoort. Ondertussen goed blijven roeren!
  4. Ik knip kleine vierkantjes uit een vel bakpapier en leg deze in kleine taartvormpjes. Zoals ik zei, ik gebruik er 7 voor dit recept. Deze vormpjes beleg je met het bladerdeeg.
  5. Het puddingpoeder los je op in de rest van de melk.
  6. Wanneer je rijstpapje bijna een papje is, doe je de suiker en het puddingpoedermengsel erbij. Goed blijven roeren, nu gaat je rijstepap ontstaan! ;)
  7. Neem je eitje erbij en scheid het eigeel van het eiwit. Het eiwit klop je op tot een stevig schuim en je eigeel roer je door je rijstepap. Als je eiwit stevig is, spatel je dit onder het papje.
  8. Vul de taartvormpjes met de rijstepap en zet ze op een bakplaat in de oven. Je bakt ze voor 20 tot 25 minuten.
  9. Laat de taartjes afkoelen in de vormpjes.
  10. Jeroen Meus legt alles mooi uit in een filmpje, als je het graag visueel wil zien, ga dan naar de site van één (of klik op de link in het begin van dit artikel)
  11. Smakelijk!
3.2.2929

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets Tagged With: dessert, rijst, vanille

« Brookies
Havermoutpannenkoekjes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress