Als kind hield ik enorm van rijstepap – and who are we kidding, nu nog steeds! Zo’n lekkere vanillepap met een goeie lepel (licht)bruine suiker. Mijn voorkeur gaat uit naar donkerbruine suiker, maar bij gebrek aan, kan het ook perfect met kinnekes suiker. Pure nostalgie!
Nu heb je aan rijstepap echt niet veel werk en kan je het opsmukken naar je eigen smaak: met wat saffraan of kaneel kan je al heel wat verrichten! Ik hou mijn rijstepap liefst zo simpel mogelijk, met een lekkere vanillesmaak.
Rijstepap (met gouden lepeltjes)
Ingredients
- 75 gram dessertrijst
- 500ml volle (biologische) melk
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels vanille suiker
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei (gescheiden)
Instructions
- Doe de melk in een kookpot en breng aan de kook.
- Als de melk kookt dan voeg je er de rijst en het vanille extract aan toe.
- Laat dit inkoken, ongeveer 25 minuten, tot de rijst het meeste van de melk heeft opgeslorpt.
- Doe er dan de suiker en het eigeel bij. Het eiwit klop je op tot een stevig schuim. Spatel dit onder het mengsel.
- Zet nog even op het vuur en laat nog een paar minuutjes pruttelen.
- Doe het in een mooie kom en laat opstijven in de koelkast.
- Serveer met (licht)bruine suiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie