Deze cakejes zijn eigenlijk niet eens een nieuw receptje, maar soms heb je liever een cupcake dan een taart. Het receptje is identiek aan de red velvet cake, alleen wat kleiner en minder lang gebakken :-)
Veel mensen hebben precies bang van red velvet. Ik begrijp het wel hoor, zo’n rode taart is misschien niet je eerste keuze. Maar toch blijf ik het zeggen: red velvet is zo jummie! Heerlijk moist, licht chocoladesmaakje, … Geen bang van hebben, gewoon eens maken ;-)
Red velvet cupcakes
Ingredients
- CAKE
- 120ml zonnebloemolie
- 330 gram suiker
- 2 eitjes
- 1 grote theelepel rode kleurstof (gel)
- 2 eetlepels cacao
- 300 gram bloem
- 1tl bakpoeder + ½ el bakingsoda
- snuf zout
- 230 ml melk + scheutje azijn
- FROSTING
- 250 gram roomkaas
- 95 gram room
- 200 gram bloemsuiker
- 1 el vanille extract
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C en beleg je yupcake bakvorm met papiertjes.
- Doe de zonnebloemolie, de suiker en de eitjes in een kom en klop tot het lichter kleurt. Voeg de kleurstof en de cacao poeder toe.
- Doe de andere droge ingrediënten in een kommetje en voeg dan beetje bij beetje bij het natte mengsel. Verdeel het beslag in de cupcake vormpjes met behulp van een ijsschep. Bak de cakejes 20 minuutjes of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cupcakes afkoelen.
- De frosting maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en stijf te mixen. Spuit een toef op elke cupcake en versier naar keuze. Bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie