Ik ben eigenlijk nog nooit echt fan geweest op gebak of iets dergelijk met een rozen-smaakje in. Deed me altijd zo denken aan parfum of zeep of zoiets. Toch leek de combinatie rabarber met rozenwater me heel lekker, mits de rozen niet overheerste. En ik had toch wel gelijk zeker ;-)
Nèt wat specialer dan een gewone rabarberconfituur, maar niet zo speciaal dat je denkt dat je parfum op je boterham hebt. Ik maakte hier maar 2 potjes van (kwestie van eerst te proberen), maar maak er in mijn volgende confituur-bui een hele voorraad van!
Rabarber/rozenconfituur
Goed voor 2 kleine potjes
Ingredients
- 350 gram verse rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
- 250 gram suiker
- 2 eetlepels rozenwater
- 2 eetlepels citroensap
Instructions
- Doe alle ingrediënten in een kookpot, meng eens door, dek af en laat een nachtje rusten.
- De volgende dag breng je het onder constant roeren aan de kook tot alles plat is gekookt en je een mooie confituur hebt. Proef eens of je hem zoet/zuur genoeg vind en voeg eventueel nog wat suiker of citroensap toe.
- Verdeel het over gesteriliseerde confituurpotten, zet het deksel er op en zet ze op hun kop (zo trekken ze vacuüm). Klaar!
Liefs, Karolien
Geef een reactie