... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Rabarberkruimeltaart

2 juli 2018 by karolien Leave a Comment

Het is eindelijk zo ver: we hebben rabarber in de tuin! Niet dat er zoveel plaats voor is in ons klein stadstuintje, maar toch is het gelukt. And I’m so happy with it! Tijd voor rabarbertaart dus.

Ik vond het receptje op ‘in Jennies kitchen‘ en paste het een klein beetje aan. Wat ik er wel nog aan zou veranderen? Een beetje citroensap en wat extra vanille extract erbij. Dan heb je een heerlijk lente taartje! Ik heb het alvast eventjes voor jullie aangepast in het recept.

Rabarber is heel vochtig, dus houd er rekening mee dat het bakken wat langer kan duren. Je cake gedeelte aan de onderkant blijft vrij ‘compact’ dus maak je daar niet teveel zorgen over.

Rabarberkruimeltaart
 
Save Print
Ingredients
  • KRUIMEL
  • 110 gram boter
  • 260 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • CAKE
  • 200 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eitjes
  • zeste van 1 citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 190 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • 60 ml melk
  • VULLING
  • 500 gram rabarber (vers of kan ook uit de vriezer)
  • 3 eetlepels suiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. KRUIMEL
  3. smelt de boter in een pannetje en meng er dan de bloem en de suiker onder. Zet in de koelkast.
  4. VULLING
  5. Maak de rabarber zuiver en snijd in blokjes. Meng er de suiker onder en doe het mengsel in een kookpotje. Kook tot het een klein beetje platter is, maar niet helemaal tot moes. Zet aan de kant.
  6. CAKE
  7. Meng de suiker met de zachte boter, voeg dan 1 voor 1 de eitjes toe. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom. Meet de melk ook af in een apart potje. Schep dan een lepel bloemmengsel onder het boter mengsel en wissel af met een beetje van de melk. Herhaal tot alles op is. Stort het beslag dan in een beboterde springvorm, verdeel er de rabarbercompote over en eindig met de crumble. Bak 1 uur (of tot een prikker er schoon uitkomt) in een voorverwarmde oven van 175°C.
3.5.3208

 

Liefs, Karolien

BewarenBewaren

Filed Under: recepten, sweets

« Plantjes: Calathea
Plantjes: Sedum makinoi Tornado »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress