Toen ik een paar weken geleden een paar dikke stengels rabarber meekreeg uit de tuin van mijn schoonouders, was ik as happy as a kid. Ik vind het heerlijk als ik dingetjes uit eigen tuin zoals groenten, fruit, bloemetjes of eitjes meekrijg als ik ergens op bezoek ga! Met die stengels rabarber maakte ik als eerste de cheesecake met rabarbercompte (dat was een groot succes!) en met de rest maakte ik rabarbercello (of hoe je het ook wil noemen) en wel … ik vind hem héérlijk. Echt een zomerdrankje als je het mij vraagt. Dus zomer, laat je maar eens zien!
Moeilijk is het absoluut niet, net zoals de limoncello, heb je er gewoon even geduld voor nodig.
Om even te illustreren, zo ziet je beginfase er uit :)
- 1-2 dikke stengels rabarber
- 500ml wodka
- 250ml suikersiroop*
- Was de rabarber en snijd hem in stukken. Doe hem in een pot met de 500ml wodka. Laat dit 3 weken trekken (in een berging of een plekje in de keuken). Na 3 weken voeg je de suikersiroop toe en laat je het geheel nog eens 1 week trekken. Giet dan je rabarbercello (zonder de stukken rabarber, je kan het geheel even zeven) in een fles en bewaar in de vriezer of koelkast. Enjoy!
Liefs, Karolien
Glaasjes (iitala) – Fles (Hema, lege fles limonade) – Behang + tafelkleedje (Kringloop)
Geef een reactie