... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Rabarbercello

11 juli 2016 by karolien Leave a Comment

rabarbercello

Toen ik een paar weken geleden een paar dikke stengels rabarber meekreeg uit de tuin van mijn schoonouders, was ik as happy as a kid. Ik vind het heerlijk als ik dingetjes uit eigen tuin zoals groenten, fruit, bloemetjes of eitjes meekrijg als ik ergens op bezoek ga! Met die stengels rabarber maakte ik als eerste de cheesecake met rabarbercompte (dat was een groot succes!) en met de rest maakte ik rabarbercello (of hoe je het ook wil noemen) en wel … ik vind hem héérlijk. Echt een zomerdrankje als je het mij vraagt. Dus zomer, laat je maar eens zien!

Moeilijk is het absoluut niet, net zoals de limoncello, heb je er gewoon even geduld voor nodig.

rabarbercello2

Om even te illustreren, zo ziet je beginfase er uit :)

Rabarbercello
 
Save Print
* Ik heb zelfgemaakte suikersiroop in een grote fles klaarstaan in de koelkast (voor cocktails e.d.). Je kan dit gemakkelijk zelf maken door een gelijk deel suiker in een gelijk deel water op te lossen. Dit kan je een heel tijd in de koelkast bewaren. Je kan suikersiroop ook gewoon in de supermarkt kopen.
Serves: 750ml
Ingredients
  • 1-2 dikke stengels rabarber
  • 500ml wodka
  • 250ml suikersiroop*
Instructions
  1. Was de rabarber en snijd hem in stukken. Doe hem in een pot met de 500ml wodka. Laat dit 3 weken trekken (in een berging of een plekje in de keuken). Na 3 weken voeg je de suikersiroop toe en laat je het geheel nog eens 1 week trekken. Giet dan je rabarbercello (zonder de stukken rabarber, je kan het geheel even zeven) in een fles en bewaar in de vriezer of koelkast. Enjoy!
3.5.3208

Liefs, Karolien


Glaasjes (iitala) – Fles (Hema, lege fles limonade) – Behang + tafelkleedje (Kringloop)

 

Filed Under: drinks, recepten

« Donuts met witte chocolade (& rabarber!)
Chocolade cake met ganache »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress