... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Pruimen cobbler

27 oktober 2019 by karolien Leave a Comment

Sinds ik zwanger ben, zijn de energieke dagen op 2 handen te tellen. Maar als ik er dan een heb dan probeer ik er alles uit te halen. Vorige week had ik zo’n dag: ik verwerkte alle restjes die ik nog in huis vond, maakte de koelkast leeg, werkte de strijk af, deed boodschappen, poetste de oven uit, …

Eén van de dingen die ik nog in de koelkast vond, was een bakje pruimen. Aangezien manlief de confituurkast nu al overdreven vindt, wou ik er graag iets anders van maken. Deze pruimen crumble was de uitkomst!

Ik zeg crumble, maar eigenlijk is het een ‘cobbler’. Ik maakte het nog ooit met perziken. Dit deeg is minder kruimelig dan de bekende crumble, maar wel heerlijk krokant. Ik krijg hier iets meer een taart gevoel dan een crumble gevoel bij. Héérlijk!

Pruimen cobbler
 
Save Print
Ingredients
  • VULLING
  • 1 kg pruimen
  • 100 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el maizena
  • TOPPING
  • 75 gram suiker
  • 240 gram zelfrijzende bloem
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 120 gram koude boter
  • 160 ml volle room
  • Grove witte suiker om te strooien
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de pruimen in 4, meng met de suiker, kaneel en maizena en verdeel in een ingevette bakvorm.
  3. Voor de topping meng je alle ingrediënten (behalve de grove suiker), met de room als laatste.
  4. Je krijgt een elastisch en nat deeg. Dit verdeel je in 'propjes' en stukjes over de pruimen tot alles bedekt is. Strooi er wat grove suiker over.
  5. Bak de taart 45 minuten op 180°C.
  6. Serveer (het liefst) als de taart nog een beetje warm is. Nog lekkerder met verse slagroom of vanille ijs erbij.
3.5.3208

liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Kerst inspiratie
Taartje met chocolade, mascarpone en koffie »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress