... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Pretzels

29 januari 2016 by karolien Leave a Comment

pretzel6Op een dag in Londen at ik een pretzel – een very jummy pretzel. Dat lekkere taaie brooddeeg met die grote zoutkorrels bleef in mijn gedachten ronddwalen en ik vond dat het tijd was om het zelf eens te proberen. Na een paar pogingen kwam ik uit op dit receptje. Heerlijk bij de brunch of als knabbeltje bij een salade.

pretzel7

pretzel2

Pretzels
 
Save Print
Serves: 10 pretzels
Ingredients
  • 350 ml lauw water
  • 1 eetlepel droge gist
  • 640 gram bloem
  • 120 ml lauwe melk
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • Om voor te bereiden: Kokend water en 5 eetlepels baking soda
  • Om af te werken: gesmolten boter & grof zeezout
Instructions
  1. Doe het lauw water in een kom, samen met de gist. Laat een paar minuutjes staan.
  2. Doe er dan de bloem, melk, zout en suiker bij. Meng tot je een mooi balletje deeg hebt.
  3. Leg het in een kom, dek af en laat een uurtje rijzen.
  4. Zet intussen een grote kookpot op het vuur met water en 5 eetlepels baking soda. Breng aan de kook. Verwarm ook je oven voor op 210°C.
  5. Verdeel je deeg dan in 9 à 10 gelijke delen en rol elk van die deegstukken uit in een lange worst en rol er dan een pretzel van.
  6. Nu ga je elk van deze pretzels 30 seconden in het kokend water steken. Hierdoor gaan ze een beetje dikker en luchtiger worden. Haal ze er dan uit met een schuimspaan en leg ze op een bakplaat met bakpapier (ik leg er 2 per bakplaat).
  7. Bak dan elk van de pretzels 10 minuten.
  8. Je kan ze warm eten (heel lekker!) of afgekoeld.
3.5.3208

Liefs, Karolien

—————————————————————————————————————————–

Special thanks to friend K. for the pictures! ;)

Filed Under: brunch, recepten

« Appelchips
Tulbandcake met citroen »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress