... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Pompoensoep met peer, blauwe kaas en popcorn

4 november 2016 by karolien Leave a Comment

soep1

Hallo zeg, ik denk dat ik net dé herfstsoep van het jaar heb gemaakt. Sorry voor het enthousiasme over mijn eigen recept, maar ik denk dat ik dit nog héél vaak ga maken. Zoet, zout en verrassend door een handjevol popcorn (!) in de kom te gooien. Dat maakt het niet alleen feestelijk, maar geeft een heerlijke crunch. Nog gekker doen? Een beetje uitgebakken spekjes erbij! Nom nom nom …

soep2

Ik gebruikte voor deze soep een soort groen/grijze pompoen. Die kocht ik vooral omdat ik ‘em zo mooi vond – en ik gebruikte hem dan ook eerst als herfstversiering op de tafel. Als ik het juist heb heet deze pompoen een ‘Blue Ballet’ pompoen en hij is echt heerlijk. Hij heeft een dieporanje kleur, wat je soep ook nog eens heel mooi maakt. Voor dit receptje gebruikte ik ongeveer 1/4 van zo’n pompoen, de rest sneed ik in blokjes en vroor ik in. Perfect voor pastasausjes of ander lekkers (zonder de miserie van dat ding in stukken te snijden en te schillen).

soep3

Peer denk je? In de soep? Ja, maar zeg, dat is echt heel erg lekker. Ooit eens gelezen op Pinterest dat je dat in de soep moest gooien en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Heerlijk.

PS: nu ik het toch over popcorn heb, dit weekend vind je mijn ‘ervaring’ met gourmet popcorn in Sjiek!

Pompoensoep met peer, blauwe kaas en popcorn
 
Save Print
Serves: 4 kommen soep
Ingredients
  • 650 gram pompoen
  • 2 conference peren
  • 1 kleine ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml water
  • verse popcorn en blauwe kaas om af te werken
Instructions
  1. Schil de pompoen en snijd hem in stukken, doe hetzelfde met de peren en de ui. Doe in een kookpot samen met de kippenbouillon. Laat een half uurtje pruttelen en mix de soep dan. Doe er 200ml extra water in om hem een wat zachtere structuur te geven en mix nog eens door. Schep de soep uit in kommetjes, brokkel er wat kaas over, strooi er wat (ongezouten) popcorn over en werk af met een draai van de pepermolen.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: dinner, lunch, recepten

« Mandarijntjes gelei
Eggs benedict op brioche brood »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress