Hallo zeg, ik denk dat ik net dé herfstsoep van het jaar heb gemaakt. Sorry voor het enthousiasme over mijn eigen recept, maar ik denk dat ik dit nog héél vaak ga maken. Zoet, zout en verrassend door een handjevol popcorn (!) in de kom te gooien. Dat maakt het niet alleen feestelijk, maar geeft een heerlijke crunch. Nog gekker doen? Een beetje uitgebakken spekjes erbij! Nom nom nom …
Ik gebruikte voor deze soep een soort groen/grijze pompoen. Die kocht ik vooral omdat ik ‘em zo mooi vond – en ik gebruikte hem dan ook eerst als herfstversiering op de tafel. Als ik het juist heb heet deze pompoen een ‘Blue Ballet’ pompoen en hij is echt heerlijk. Hij heeft een dieporanje kleur, wat je soep ook nog eens heel mooi maakt. Voor dit receptje gebruikte ik ongeveer 1/4 van zo’n pompoen, de rest sneed ik in blokjes en vroor ik in. Perfect voor pastasausjes of ander lekkers (zonder de miserie van dat ding in stukken te snijden en te schillen).
Peer denk je? In de soep? Ja, maar zeg, dat is echt heel erg lekker. Ooit eens gelezen op Pinterest dat je dat in de soep moest gooien en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Heerlijk.
PS: nu ik het toch over popcorn heb, dit weekend vind je mijn ‘ervaring’ met gourmet popcorn in Sjiek!
- 650 gram pompoen
- 2 conference peren
- 1 kleine ui
- 1 liter kippenbouillon
- 200 ml water
- verse popcorn en blauwe kaas om af te werken
- Schil de pompoen en snijd hem in stukken, doe hetzelfde met de peren en de ui. Doe in een kookpot samen met de kippenbouillon. Laat een half uurtje pruttelen en mix de soep dan. Doe er 200ml extra water in om hem een wat zachtere structuur te geven en mix nog eens door. Schep de soep uit in kommetjes, brokkel er wat kaas over, strooi er wat (ongezouten) popcorn over en werk af met een draai van de pepermolen.
Liefs, Karolien
Geef een reactie