Ik ben nooit echt fan geweest van kokosmelk in gerechten. Maar het tij lijkt te keren … Deze pompoensoep is misschien wel één van mijn nieuwe favorieten én hij is in 1-2-3 klaar. Ik maak hem namelijk met een flespompoen die je niet moet schillen en zo in de pot kan gooien. Samen met bouillon en wat ui zorgt dat voor een heerlijk zacht soepje. Doe er dan de kokosmelk nog bij en je hebt een prima soepje voor bij de lunch!
Pompoensoep met kokosmelk
Ingredients
- 1 butternut pompoen
- 1 ui
- 2 liter kippenbouillon
- 400ml kokosmelk
- Peper en zout
Instructions
- Was de pompoen en snijd hem in de stukken. Pel de ui en snijd hem ook in stukken. Gooi alles in een grote pot en giet er de bouillon bij. Laat alles een half uurtje pruttelen of tot alles mooi zacht is. Mix de soep glad en giet er dan de kokosmelk bij. Kruid af met peper en zout.
Liefs, Karolien
Geef een reactie