Toen ik een tijd geleden met lief vriendinnetje L. bij Starbucks stond om een befaamde ‘Pumkin spice latté’ te bestellen waren we ongelofelijk nieuwsgierig. Fun fact? We gingen buiten met een gewone koffie en een thee, want die godendrank was uitverkocht. Helaas. Bij thuiskomst vloog ik uiteraard zelf de keuken in om zelf iets lekkers te maken. Om een pompoen te pureren en die in mijn koffie te verwerken had ik geen zin, dus ik maakte mijn eigen versie van een kruidige latté: de pepernotenlatté!
Lekker met versgemaakte kruidnootjes of speculaas.
Pepernoten latté
Ingredients
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 300 ml melk (ongezoete soja/amandel/haver/ gewone)
- 2 espresso's (kleine Bialetti maat)
Instructions
- Doe je melk (ik gebruikte havermelk), je suiker, speculaaskruiden, zout en vanille extract in een pannetje en verwarm goed door, maar laat niet koken.
- Zet intussen je koffie, ik maakte 2 espresso's in een Bialetti.
- Schuim je melk op met een melkopschuimer, doe in een mooi (hittebestendig) glas en doe je koffie erbij. Werk af met een snufje speculaaskruiden of kaneel.
- Helemaal gek doen? Doe er een lekkere toef verse slagroom bij. Feest!
Liefs, Karolien
Geef een reactie