... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Peanut butter jelly muffins

27 mei 2019 by karolien Leave a Comment

Als ik een vrije dag heb sta ik soms op met de gedachte dat ik iets heel specifiek wil bakken. Vandaag waren dat muffins, soms is dat gewoon taart of ‘iets’ van gebak. Met die gedachte van muffins, een pot pindakaas die nog in de kast stond en een paar restjes confituur in de koelkast zocht ik op Pinterest naar pindakaasmuffins. Zogezegd zogedaan!

Perfecte muffins voor mee te nemen op een picknick (ik zie ze zo al zitten in een mooie handdoek in die gezellige picknickmand!).

Peanut butter jelly muffins
 
Save Print
Receptje aangepast van www.ericasweettooth.com
Ingredients
  • MUFFINS
  • 90 gram boter
  • 180 gram pindakaas
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 110 gram bruine suiker
  • 60 ml volle melk
  • 120 ml volle yoghurt of griekse yoghurt
  • confituur (ik gebruikte een rode vruchten confituur)
  • TOPPING
  • 35 gram bruine suiker
  • 35 gram suiker
  • ¼ theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 55 gram boter
  • 90 gram bloem
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de boter en pindakaas in een pannetje en smelt deze.
  3. Intussen meng je de suiker met het eitje in een grote kom. Giet hier de gesmolten boter en pindakaas bij en meng tot een glad geheel. In een andere kom meng je de zelfrijzende bloem met de bak soda en het zout. Dit mengsel meng je in 3 delen onder het nat mengsel. Als laatste voeg je hier de melk, yoghurt en vanille extract aan toe. Je krijgt een heel stevig deeg.
  4. Zet 12 papieren vormpjes klaar in een cakejes bakvorm en schep er overal een lepel deeg in (ik gebruik hiervoor een ijsbolschep, zo krijg je overal dezelfde hoeveelheid).
  5. Maak dan een kuiltje in het midden van elk bolletje deeg (met een lepel of je vinger) en schep er een lepeltje confituur in. Zet dit nu even aan de kant.
  6. Smelt in een pannetje de boter voor de crumble. Als dit is gesmolten voeg je de rest van de ingrediënten toe en meng je dit met een vork. Kruimel dit deeg dan over de muffins en bak ze nu 20 minuten in een oven van 175°C (of tot een prikker er schoon uitkomt).
  7. Laat even in de bakvorm afkoelen, haal ze er dan uit en laat verder afkoelen op een roostertje.
3.5.3208

Liefs, Karolien 

Filed Under: brunch, recepten, sweets

« Cinnamon rolls 2.0
Karameltaart met crème brûlée vulling »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress