Wat het verschil is tussen een cobbler en een crumble? Ik denk niets. Misschien is cobbler de Amerikaanse benaming voor crumble? Het enige verschil is dat het deeg van deze ‘cobbler’ wat natter is wat resulteert in wat grotere ‘vlakken’ deeg op je gebak. Weten we dat ook weer hé.
Ik wou in elk geval al lang eens een ‘peach cobbler’ maken. Ik kom het zo vaak tegen en vond het tijd om zelf eens een variant in de oven te steken. Bij deze! Ik maakte hem met wilde perziken.
Het blijkt een heel gemakkelijk dessertje te zijn wat je op voorhand klaarmaakt en bijvoorbeeld pas afbakt als je met je gasten klaar bent voor het dessert. Serveer het als het nog een beetje warm is met een bol vanille ijs en iedereen gaat je dankbaar zijn voor een heerlijke afsluiter.
Het recept is goed voor 4 tot 6 kleinere porties (dan zou ik er een bolletje ijs of wat verse slagroom bij doen) of 2-3 royale porties voor hongerige dames en heren :-)
- VULLING
- 4 wilde perziken
- een paar eetlepels rietsuiker
- DEEG
- 115 gram boter
- 125 gram bloem
- Snuf zout
- 50 gram rietsuiker
- 150 gram suiker
- Smelt de boter in een pannetje, doe hier dan de bloem, zout en de suikers bij. Meng tot een kruimelig geheel.
- Snijd de perziken in grote stukken, gooi ze in een (licht beboterde) bakvorm en strooi er een paar eetlepels rietsuiker over. Schud alles eens goed doorheen en bedek dan alles met het deeg.
- (Ik liet het hier een nachtje in de koelkast staan voor ik het bakte, dat kan dus ook, maar is niet nodig). Bak de cobbler dan 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie