Heerlijk soepje dit. Zo eentje waar je amper werkt aan hebt en die iedereen met veel smaak naar binnen lepelt. Het idee om smeerkaas toe te voegen aan soep, vond ik in een tijdschriftje van de Spar, al deden ze daar ook nog een appeltje bij de soep. Die smeerkaas klinkt misschien een beetje vreemd eerst, maar past echt perfect bij die paprika’s!
Paprikasoep met smeerkaas
Ingredients
- 5 rode paprika's
- 1 ui
- 1 prei
- klontje boter
- 1,5 liter bouillon (ik nam vleesbouillon)
- 100 gram naturel smeerkaas
- Peper
Instructions
- Smelt het klontje boter in een grote kookpot en stoof hier de ui in snippers aan.Snij de prei en paprika in grote stukken en was ze allemaal goed. Stoof eventjes mee in de kookpot en giet er dan de bouillon bij. Laat een half uurtje pruttelen of tot de groenten zacht zijn geworden. Mix de soep, doe de smeerkaas erbij en mix tot alles geïntegreerd is. Peper eventueel nog een beetje bij.
Liefs, Karolien
Geef een reactie