Toen ik onlangs voor een héél leuk verjaardagfeestje taart mocht bakken (met als enige richtlijn: chocolade!) vond ik het perfecte moment om eens een Nutella frosting te maken. En jongens wat is me dat lekker. Ik had nog nooit toegegeven aan de Nutella-in-gebak-hype, maar dit is wel een game changer.
Je pannenkoeken kan je trouwens al de dag voorhand bakken: je legt ze gewoon op een bord en dekt ze af met plastiek folie. Als je ze zo in de koelkast zet kan er niets mee gebeuren. Als je dan kan beginnen met het samenstellen van de taart ben je er ook zeker van dat je pannenkoeken genoeg zijn afgekoeld.
Ohja, dat hele leuke verjaardagsfeestje? Dat was voor de kleine prins van Studio Lala’s Ine. Over zijn feestje kan je hier meer lezen (hoe leuk ziet dat er uit?!!).
- PANNENKOEKEN
- 1 liter volle melk
- 4 eitjes
- 400 gram bloem
- 80 gram gesmolten boter
- Snufje zout
- 2 eetlepels vanille suiker
- FROSTING
- 400 gram hazelnootpasta (type Nutella)
- 400 gram zachte boter
- 200 gram roomkaas
- AFWERKING
- Verkruimelde chocolate chip cookies
- Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender en bak de pannenkoeken in een grote pan. Laat afkoelen.
- Doe alles ingrediënten voor de frosting in een beslagkom en klop fluffy.
- Stel de taart samen: smeer op elke pannenkoek een laag frosting en leg er een andere pannenkoek op. Herhaal tot ze op zijn. Als laatste smeer je een dikkere laag (minder kort tegen de rand) op de pannenkoek en strooi je er de koekjes over. Bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie