... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Paasbroodjes

3 april 2015 by karolien Leave a Comment

paasbroodjes

Toen mijn lief metekindje Mats me vroeg of ik wat wou maken voor zijn Paasbrunch op school, ben ik meteen aan de slag gegaan. Op Pinterest had ik al vaker konijnenbroodjes zien voorbij komen, maar die liefde was snel over. Na de eerste poging waren het eigenlijk gewoon bolletjes met 2 piekjes als oren, daar had ik nog heel wat werk aan. Dus probeerde ik iets anders!

(ook) Op Pinterest kwam ik deze Italiaans paasbroodjes tegen. Ronde kransjes met een gekleurd eitje als versiering. Dat eitje zag er wel leuk uit en alles, maar het idee dat er een eierschaaltje in dat broodje terecht kon komen vond ik maar niets. Ik maakte ze dus gewoon zonder eitje in het midden, maar strooide er wat amandelschilfers en parelsuiker op. Volgende keer ga ik nog een stapje verder, dan maak ik er chocoladebroodjes van! Dit deeg past perfect bij zoete chocoladestukjes in het broodje.

paasbroodjes2

paasbroodjes3

Voor Matske zijn Paasbrunch op zijn schooltje ga ik er wel kleinere broodjes van maken, dat was mijn plan nu ook, maar ze werden erg ‘poefy’ in de oven … Volgende keer dus nog wat kleiner maken :)

Paasbroodjes
 
Save Print
Prep time
2 hours 30 mins
Cook time
20 mins
Total time
2 hours 50 mins
 
Serves: 12 kransjes
Ingredients
  • 1 zakje droge gist (of 2 + ¼ theelepel)
  • 1 + ¼ cup / 295 ml warme melk
  • snufje zout
  • 76 gram boter (kamertemperatuur)
  • 2 eitjes
  • ½ cup / 100 gram suiker
  • 4 tot 5 cups / 640 tot 770 gram bloem (zie recept)
  • Chocoladedruppels, parelsuiker, amandelschaafsel, sprinkels, …
  • Eitje om te doreren
Instructions
  1. Voeg de gist, de melk, het zout, boter, eitjes en suiker in een kom en meng het goed (met een mixer of een lepel). Voeg dan cup per cup de bloem toe tot het goed is opgenomen.
  2. Blijf bloem toevoegen tot je een mooi balletje deeg hebt (kan wat meer of minder zijn dan in de ingrediënten). Het moet een mooi elastisch deeg worden.
  3. Leg het deeg in een bebloemde kom en dek het af. Laat het een uurtje rijzen (of tot het dubbel zo groot is geworden).
  4. Leg je deeg dan op een bebloemd werkblad en druk de lucht lichtjes uit het deeg. Verdeel het nu in stukken (nu moet je beslissen of je grote of kleine stukjes wil). Ik heb 12 broodjes gemaakt, dus ik verdeelde het deeg in 12 stukken. Daarna snijd je elk stuk nog eens in 2 stukken.
  5. Elk van deze stukjes rol je uit tot een lang worstje. Om de broodjes te maken neem je 2 worstjes en 'rol' je ze samen. Zo krijg je de leuke structuur in je broodjes. Duw ze samen op het einde om een kransje te maken.
  6. Leg de kransjes op een bakplaat met bakpapier en dek af met een schone keukendoek. Laat nog een uurtje rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 175°C.
  8. Voor het bakken 'doreer' je de broodjes met een losgeklopt eitje. Zo krijgen ze een glanzend bruin kleurtje. Nu kan je er ook toppings opdoen naar keuze, of ze 'kaal' laten.
  9. Bak de broodjes af in 20 minuutjes.
3.3.2998

Liefs, Karolien 

Filed Under: brunch, recepten Tagged With: broodjes, pasen

« Pizzadeeg #basisreceptje
Banaantje de voorste »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress