... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Overnight oats (uit Kopenhagen)

13 april 2018 by karolien Leave a Comment

Sinds we terug zijn uit Kopenhagen, heeft dit ontbijt hier al veel op tafel gestaan. Het is dan ook wel heel gemakkelijk te maken én voor te bereiden (waardoor je ontbijtje in 1-2-3 op tafel staat). Lekker met noten, zaden of (gedroogd) fruit.

Overnight oats zijn trouwens niets nieuws, maar wat deze anders maakt dan dat ik ze normaal maak, is appelsap! Je laat de havermout ’s nachts niet in melk of water weken, maar wel in appelsap. In ons hotel ( waar ik het voor de eerste keer at) lieten ze er ook nog een vanille stok bij weken. Ik heb dit vervangen door vanille yoghurt, elke keer een vanille stok in mijn ontbijt is misschien net wat te sjiek voor elke dag ;-)

Echte hoeveelheden heb ik niet voor je (ik ben ook maar gewoon aan het keukenpersoneel gaan vragen wat er allemaal in zat), maar dit pas je weer gemakkelijk aan. De havermout zet je nèt onder met de appelsap ( ik gebruik een troebele variant) en hier kan je al stukjes appel onder mengen. Dit mengsel zet je dan minstens één nachtje in de koelkast (ik maak meestal voor een paar dagen klaar). De ochtend zelf haal de je hoeveelheid eruit die je nodig hebt (dit kan je nog even laten uitlekken in een zeef als je het wat vaster wil) en dit meng je dan met een paar eetlepels vanille yoghurt. That’s is!

Afwerken doe je met wat je wil. Heerlijk met wat zaden en dadels, maar (misschien nog lekkerder) met wat extra fruit. In het hotel kregen we het ook altijd met bosbessen, geen verse, maar de diepvries variant die ze dan met appelsap even inkookte op het vuur. Daar maak ik in het begin van de week ook een hele kom van klaar, zodat ik elke ochtend het zo op mijn havermout kan doen.

Overnight oats (uit Kopenhagen)
 
Save Print
Ingredients
  • Havermout
  • Appelsap
  • Appels
  • Vanille yoghurt
  • toppings naar keuze (fruit, zaden, nootjes, ...)
Instructions
  1. Havermout in een kom, samen met de appel (appel kan je ook weglaten als je wil). Giet er appelsap bij tot de havermout onder staat en zet dit in de koelkast voor minstens 1 nachtje.
  2. De volgende ochtend meng je de gewenste hoeveelheid met een paar eetlepels vanille yoghurt en werk je af met een topping. Smakelijk!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: brunch, ontbijt, recepten

« Lente stronk met lemon curd
Homemade brownie chocolade ijs »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress