Als je verlekkerd bent op de Oreo koekjes uit de winkel, dan moet je dit receptje eens proberen. Deze koekjes hebben een diepe chocolade smaak en de vulling is heerijk romig. Net zoals de real deal, zijn ze het lekkerst met een glaasje melk (als je het mij vraagt).
Oreo's
Ingredients
- KOEKJES
- 226 gram zachte boter
- 1 cup / 201 gram suiker
- 1 eitje
- 1 theelepel vanille extract
- 2 cups / 256 gram bloem
- ¾ cup / 96 gram cacao poeder
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- VULLING
- 113 gram zachte boter
- 2 eetlepels roomkaas (type Philadelphia)
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 3 cups / 384 gram poedersuiker (+extra indien nodig)
Instructions
- KOEKJES
- Meng de zachte boter en suiker in een kom tot het geheel lichter kleur en fluffy is. Voeg het eitje en de vanille extract toe en meng tot het goed gemengd is.
- Meng in een andere kom de bloem, cacao poeder, bakpoeder en het zout. Voeg nu lepel per lepel dit droge mengsel bij het natte mengsel. Blijf goed mengen tot een mooie deegbal.
- Ik kneed deze deegbal meestal nog eventjes door met de hand op een licht bebloemd werkblad.
- Verdeel het deeg in 2 delen en wikkel ze in keukenfolie. Leg het deeg voor een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad en steek er met koekjesvormen de koekjes uit. Zorg dat je een even aantal koekjes hebt, want straks moeten er 2 op elkaar worden geplakt.
- Bak de koekjes 12 minuten op 175°C.
- Laat de koekjes afkoelen en bereid ondertussen de vulling voor.
- VULLING
- Meng de zachte boter met de roomkaas, het snufje zout en het vanille extract. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Is het geheel niet stevig genoeg? Voeg dan eetlepel per eetlepel toe tot je een vrij vaste vulling kan maken.
- Als je koekjes afgekoeld zijn kan je met een lepel de koekjes vullen. Neem 1 koekje, doe er een goed gevulde eetlepel vulling tussen en 'plak' er een ander koekje bovenop.
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie